in

Tensiune în Italia! Poliția a efectuat percheziții în locuinţele unor adepţi No Vax

Poliția italiană a efectuat o serie de percheziții în diferite orașe din peninsulă în locuinţele unor adepţi ai mișcării No Vax care, pe un grup de pe reţeaua Telegram, amenințaseră cu efectuarea unor acțiuni violente în timpul demonstrațiilor de protest împotriva măsurilor guvernului.

Anchetele, coordonate de parchetul din Milano, au fost conduse de Digos și Poliția Poștală. Au fost efectuate percheziţii în oraşele Milano, Bergamo, Roma, Veneția, Padova şi Reggio Emilia, potrivit ANSA, citată de Hotnews.

În afara locuinţelor suspecţilor, au fost controlate şi laptopuri, telefoane mobile, tablete și conturi de pe reţele sociale.

În unele discuții de la Telegram, suspecții identificați în timpul operațiunii Poliției de Stat amenințaseră cu recurgerea la violenţă, chiar și prin folosirea armelor.

Italia: Sute de medici suspendaţi din cauză că nu s-au vaccinat

Suspecţii descoperiți pe Telegram de operațiunea Poliției de Stat coordonată de Secția districtuală antiteroristă a Parchetului din Milano s-au autointitulat „războinicii”. Grupul antivacciniştilor care intenţionau să construiască dispozitive rudimentare, bombe artizanale și să procure cuțite, era format din 5 femei și 3 bărbați.

„Acțiunile violente” pe care le planificau, chiar și prin utilizarea armelor, adepţii mişcării „no vax” care pe Telegram se numeau „războinicii” erau „destinate schimbării sau condiționării” politicii guvernamentale și instituționale privind campaniile de vaccinare”, specifică în ordinele de percheziţie şeful echipei antitero din Milano, Alberto Nobili, și procurorul Piero Basilone.

Suspecții planificau „inițiative menite să afirme convingerile segmentului așa-numit „no vax”.
Pentru anchetatori, blitz-ul din această dimineață face parte dintr-o „activitate preventivă importantă împotriva revoltelor” care fusese planificată.

Italia: A crescut numărul milionarilor în pandemie. Cine sunt cei mai bogaţi italieni

Pe de o parte, există dovezi că aceste grupuri „ridică ștacheta” și, pe de altă parte, se demonstrează că instituțiile și poliția sunt prezente în combaterea lor. Căutările, așa cum se menționează în ordinul de percheziţie, privesc documente „de orice fel (inclusiv IT)” și dispozitive, precum laptopuri, telefoane mobile sau suporturi IT, „utile pentru reconstituirea faptelor și a responsabilității”.

De asemenea, căutăm „arme” și elemente „referitoare la relațiile dintre suspecți și alți subiecți care ar fi putut contribui la instigarea săvârșirii infracțiunilor caracterizate prin violență împotriva oamenilor și a lucrurilor”.

În timpul perchezițiilor de astăzi împotriva grupului No Vax care planifica acțiuni violente, în special pentru demonstrația de sâmbătă viitoare de la Roma, au fost găsite arme precum cuțite și bastoane.

„Când mergem la Roma, primii care trebuie atacaţi sunt jurnaliștii”, scriau în chat-ul de pe Telegram cei 8 adepţi ai mişcării No-vax implicați în operațiunea de joi a Poliției de Stat, propunând folosirea unor „cocktailuri Molotov” (pe care nu par să le aibă) pentru „a arunca în aer dubele TV”.

Potrivit celor raportate la sediul poliției din Milano, subiecţii „aveau o adevărată ură față de presă, considerată subordonată regimului”.

„În momentul de față, din monitorizarea noastră nu rezultă existenţa altor chat-uri similare, cu antivaccinişti care să instige la acțiuni violente”, au precizat în timpul unei reuniuni la Chestura din Milano directorul Digos, Guido D’Onofrio, şi Tiziana Liguori, directorul Departamentului de Poliție și Comunicații din Lombardia. Grupul de pe Telegram din care făceau parte cei 8 suspecți avea aproximativ 200 de participanți.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
andreea arnautu candidat roma

Andreea Arnăutu candidează pentru un loc de consilier local la Primăria Romei: ”Candidez pentru românii care au prins rădăcini aici”

nicolae stan candidat mistebianco

Nicolae Stan candidează la Misterbianco, în Sicilia: ”Asta înseamnă o egalitate a drepturilor noastre în țara în care trăim”