in

Polițiști chinezi în Italia, vor opera alături de carabinieri, pentru a veni în sprijinul turiștilor și a comunității locale

Padova devine parte a proiectului promovat printr-un acord bilateral între Italia și China, care prevede inserarea temporară a polițiștilor asiatici alături de militarii din Padova

Aceștia vor sprijini poliția comandamentului provincial din Padova, facilitând comunicarea cu numeroșii turiști asiatici și cu comunitatea chineză rezidentă.

Cei doi polițiști chinezi care vor prinde răufăcători alătur de carabinieri sunt Lu Di din Hechuan din districtul Chongqing și Bai Wenchao din Shanghai.

Transferul temporar face parte din acordul de colaborare internațional între forțele de poliție europene și cel chinez, lansat în urmă cu patru ani.

Pe lângă Italia, Croația și Serbia sunt de asemenea implicate, în timp ce în Peninsula anul acesta Padova se alătură orașelor Roma, Milano și Torino.

Orașele italiene unde au loc operațiunile au fost alese pentru că sunt cele mai frecventate centre turistice ca destinație pentru turiștii chinezi, precum și pentru prezența în număr mare de asiatici rezidenți. Caz unic în Europa, Italia trimite și o parte din agenții și soldații săi în China, așa cum s-a întâmplat vara trecută la Shanghai, Guangzhou și Chongquing.

Cei doi polițiști chinezi au debarcat la Padova în ultimele zile, iar din 7 noiembrie vor servi în sprijinul carabinierilor din localitate. Aceștia vor fi angajați în controale de teren pentru a proteja siguranța publică, iar îndatoririle lor vor fi duble.

Pe de o parte, facilitează comunicarea cu turiștii chinezi care ajung în oraș pentru a-i admira frumusețile istorice și culturale, iar pe de altă parte, pentru a face mai eficientă relația dintre carabinieri și comunitatea chineză locală, în special în sectorul economic.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Guvernul Orban introduce o nouă taxă de înmatriculare pentru mașinile aduse din diaspora

A început votul în Diaspora. Autoritatea Electorală e pusă pe glume: a calculat numai 715.000 de români cu drept de vot în străinătate