in

Primarul din Padova, apel către Ambasada României: “Nu se mai poate, trimiteţi poliţişti români să ne scape de tâlhari”

La Padova s-au înmulţit spargerile şi furturile într-un asemenea hal încât primarul e disperat. Cum suspiciunea cea mai mare cade asupra românilor, din cauza deselor arestări de cetăţeni români, primarul interimar Ivo Rossi a profitat de întâlnirea cu Ambasadoarea României, Dana Constantinescu, pentru a-i cere disperat ajutorul.

Ambasadoarea a participat în data de 30 martie, alături de consulul general de la Trieste, Cosmin Dumitrescu, la ceremonia ocazionată de cumpărarea bisericii ortodoxe de către parohie.

Primarul Ivo Rossi, după schimburile de vorbe de politeţe, a abordat subiectul cel mai acut legat de români, infracţionalitatea şi le-a cerut să facă tot posibilul să trimită poliţişti români la Padova. Apoi a anunţat, doar se apropie alegerile, un acord pentru intensificarea acţiunilor de colaborare cu autorităţile române.

Ivo Rossi, Dana Constantinescu şi Flavio Zanonato

„Duminica trecută, în biserica San Gregorio a Camin, am luat parte la o celebrare a comunităţii ortodoxe care locuieşte la Padova şi care numără mii de români”, a povestit Ivo Rossi, citat de Corriere del veneto. „La faţa locului erau în mod excepţional prezenţi şi ambasadorul român în Italia, Dana Manuela Constantinescu, şi consulul general la Trieste, Cosmin Dumitrescu: am profitat de ocazie pentru a le povesti faptele de criminalitate şi de gravă alarmă socială pe care le cauzează unii dintre conaţionalii lor în oraşul nostru, şi am cerut ca autorităţile române să-şi asume această chestiune.

Până la jumătatea acestei luni, se va ţine o întâlnire la nivel înalt între prefectul Patrizia Impresa, chestorul Ignazio Coccia şi cei doi diplomaţi români: obiectivul este să se aducă la Padova câţiva poliţişti din România, care să le fie de ajutor agenţilor noştri”. „Schema este aceea de a aduce la padova poliţişti români care să-i ajute pe cei italieni în activităţile de informaţii care au ca finalitate în special reprimarea cerşetoriei agresive şi a spargerilor de magazine”.

Sărbătoare la Padova: parohia românească a primit aprobarea de a cumpărat biserica în care funcţionează din 2007

Recent, aminteşte Corriere del Veneto, a fost anihilată de Echipa mobilă din Padova o bandă de hoţi specializată în furturi din baruri şi tutungerii care în ultimele luni a dat o sută de lovituri în Milano, Padova şi Pisa; patru români au fost arestaţi.

Banda prăda magazine ascunzând apoi marfa furată în locuri izolate, pentru a o recupera ulterior. Însă este numai una dintre operaţiunile în care au fost implicaţi români. Aceeaşi situaţie privind cerşitul agresiv. Primele două ordine de expulzare semnate de prefectul Patrizia Impresa, au fost emise pe numele a doi români sancţionaţi de circa treizeci de ori în scopul de a fi îndepărtaţi din ţară timp de trei ani.

„Este o modalitate de a garanta o siguranţă mai mare”, a explicat Rossi, „şi, prin modalităţile prevăzute de legi, pentru ca infractorii comunitari să-şi ispăşească pedepsele în ţara lor. Este o ipoteză care mi-ar plăcea foarte mult să o văd aplicată, mai ales pentru a da de înţeles că Italia nu este un teritoriu unde eşti nepedepsit.


Prea des în schimb, din cauza supraaglomerării închisorilor şi a unui sistem normativ care a fost deteriorat de măsuri ad personam, hoţii reţinuţi şi arestaţi de poliţie şi de carabinieri, sunt denunţaţi în stare de libertate, rămânând de fapt nepedepsiţi pentru foarte mult timp”.

Picătura care a umplut paharul a fost un fapt la care a asistat primarul Rossi. Un român a fost arestat pe 21 martie chiar în faţa primarului după ce a furat pantaloni dintr-un magazin Pull&Bear de pe via Roma. Bărbatul fusese deja reţinut de poliţia municipală lunea precedentă pentru că a comis aceeaşi infracţiune şi în acelaşi punct de vânzare. Apoi a fost eliberat cu un denunţ în stare de libertate.

Aceeaşi scenă vineri 28 martie seara. Acelaşi rezultat. „Voi schimba magazinul”, ar fi spus românul la momentul arestării, conştient de faptul că nu va petrece mai mult de două ore în celula de siguranţă. Aşa a fost, a fost eliberat imediat.

În aşteptarea întăririlor de la Bucureşti, ies la iveală noi date privind escaladarea infracţiunilor în dauna comercianţilor padovani: potrivit Confesercenti, în primul trimestru, „loviturile” în magazine au crescut cu 44% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior.

Calculul sumează agresiuni, acte de vandalism, furturi reuşite şi tentative (inclusiv spargeri), jafuri şi înşelăciuni: anul trecut în martie au fost numai 160, anul acesta sunt deja 195. În timp ce, potrivit informaţiilor furnizate de carabinieri şi poliţie, până astăzi în oraş numai „spargerile” sunt în număr de 80 de la începutul anului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nona Evghenie: „Românii sunt mult mai disponibili de a vota”

De câţi poliţişti români este nevoie pentru a salva Italia