in

Premierul Conte le dă o veste bună italienilor: «Nu ne vom petrece vara în balcoanele noastre, lăsând frumuseţea Italiei în carantină»

Premierul Giuseppe Conte le-a spus duminică italienilor că îşi vor putea petrece concediile în afara locuinţelor, la plajă, la munte sau în alte oraşe italiene, în condiţiile în care ţara îşi ridică gradual restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, informează dpa, citată de Agerpres.

“Nu ne vom petrece vara în balcoanele noastre, lăsând frumuseţea Italiei în carantină. Vom putea merge să ne bucurăm de litoral, de munte şi de oraşele noastre frumoase”, a spus Conte pentru ediţia de duminică a Corriere della Sera.

Ar fi bine ca italienii să-şi petreacă vacanţele în Italia, chiar dacă vacanţele din acest an vor fi diferite, în condiţiile în care oamenii trebuie să respecte regulile şi să fie în continuare precauţi, a adăugat el.

Conte nu a spus dacă italienii vor putea călători din Italia în străinătate. Actualele reguli pentru prevenirea infectărilor presupun că italienii se pot deplasa între regiuni doar dacă au un motiv valid.

Potrivit lui Conte, nu este deocamdată foarte clar când va fi ridicată această restricţie, multe depinzând de modul în care va evolua epidemia. Numărul de noi contaminări este în scădere în Italia de ceva timp.

«NU ne jucăm cu viaţa»

Însă, chiar dacă plajele Italiei sunt încă închise, imagini cu plajele aglomerate din Sicilia au stârnit recent îngrijorare. Primarul oraşului Palermo, Leoluca Orlando, a criticat într-o postare pe Facebook comportamentul iresponsabil al unor oameni. “NU ne jucăm cu viaţa”, a atras atenţia Orlando.

Sicilia şi alte câteva zone din sudul Italiei nu au fost atât de afectate de epidemie ca nordul ţării şi multe persoane fac presiuni pentru ca turismul să fie aici redeschis cât mai repede.

Non si gioca con la vita

Troppi ragazzi e ragazze non rispettano le prescrizioni sanitarie. Non giochiamo con la vita. I loro genitori siano più attenti e responsabili. Altrimenti dovremo denunciarli per non essersi presi cura dei propri figli. Nessuno scherzi con la vita in questo delicatissimo momento sospeso fra la ripresa e il ritorno indietro.

Posted by Leoluca Orlando, Sindaco di Palermo on Friday, May 8, 2020
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident sinistru în Italia: Un român a fost călcat cu mașina de patron după ce a murit pe stradă

Român arestat după 19 ani de la crimă, a înjunghiat un italian cu o foarfecă, de mai multe ori, în gât și în abdomen