in

Român arestat după 19 ani de la crimă, a înjunghiat un italian cu o foarfecă, de mai multe ori, în gât și în abdomen

Un român de 60 de ani din Italia a fost acuzat de uciderea unui italian, după 19 ani de la comiterea faptei. Crima s-a petrecut în noaptea de 28 spre 29 mai 2001. Antonio Schiesaro, care avea 70 de ani, a fost înjunghiat de mai multe ori cu o foarfecă, în gât și în abdomen, în apartamentul său din Veronetta, scrie larena.it.

Însă, de atunci, anchetatorii italieni nu au reușit să-l găsească pe criminal, până în urmă cu câteva zile, când românul de 60 de ani a fost arestat și încarcerat la Roma. Românul, cu un trecut violent, a fost prins abia după ce o probă din ADN-ul său a intrat în sistem, după ce a fost la un pas să-și ucidă partenera de viață, în 2015, scrie sursa citată.

Atunci, din cauza geloziei, el și-a bătut cu bestialitate partenera, a stropit-o cu alcool și i-a dat foc. Salvată de cei care i-au sărit în ajutor, femeia a suferit arsuri grave și a povestit polițiștilor violențele la care era supusă de român. Românul a fost trimis în închisoare.

După ce ADN-ul acestuia a intrat în baza de date, anchetatorii italieni au descoperit, în ianuarie 2020, o potrivire cu cel identificat la locul crimei din 2001, pe un prosop, pe o hârtie în care fusese pus un cuțit și pe lama unuia dintre cuțitele pe care victima le folosise pentru a se apăra.

După emiterea unui mandat de arestare, românul a fost găsit de carabinieri într-o stație de metrou din Roma, el neavând un domiciliu permanent.

Motivul crimei nu este cunoscut, însă, potrivit anchetatorilor, Antonio Schiesaro mergea uneori în gara Porta Nuova, unde la acea vreme erau mulți străini, pentru a vorbi cu prietenii. Se pare că uneori mai găzduia câte o persoană necunoscută.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
vacanţe Italia

Premierul Conte le dă o veste bună italienilor: «Nu ne vom petrece vara în balcoanele noastre, lăsând frumuseţea Italiei în carantină»

O italiancă luată ostatică într-un stat din Africa s-a întors acasă după un an şi jumătate