in

Presa din Italia: «România a devenit principalul focar din Europa»

România focar Europa

După ce Italia a introdus carantina obligatorie, timp de 14 zile, pentru toţi cei veniţi din România şi Bulgaria, presa din peninsulă a scris că ”România a devenit principalul focar de COVID-19 din Europa” și că ”Din România vine cea mai mare amenințare”.

Il Messaggero notează că măsurile au devenit necesare după ce România a devenit unul dintre principalele focare de COVID-19 din Europa. Publicaţia aminteşte că două românce, care au ajuns în Italia cu un autocar din Bacău, au fost confirmate cu COVID-19. Acestea lucrau ca îngrijitoare la Roma. Il Messaggero scrie și despre decizia autorităţilor române de a carantina localitatea Cartojani din Giurgiu, după ce au fost înregistrate 32 de persoane cu COVID-19 la 3.600 de locuitori.

La Stampa: ”România a devenit unul din principalele focare de COVID-19 din UE” La Stampa scrie că cea mai mare ameninţare pentru Italia vine din România, cea mai populată ţară din Balcani. Publicaţia precizează că România a devenit în ultimele săptămâni unul din principalele focare de COVID-19 din UE. La Stampa mai scrie că Italia nu este singura ţară din UE care a restricţionat accesul altor cetăţeni din Uniunea Europeană. Publicaţia dă exemplul Finlandei, care a decis, la două luni de la redeschiderea frontierelor în Uniunea Europeană, să impună restricţii cetăţenilor austrieci. Astfel, cetăţenii din Austria, Slovenia şi Elveţia care vor să intre în Finlanda vor sta în carantină 14 zile.

În Italia lucrează aproximativ un milion de cetăţeni români, majoritatea în sectorul construcţiilor şi în servicii de asistenţă. Reintensificarea epidemiei în România şi Bulgaria, cu efectul deciziei carantinei în Italia, va avea sigur un impact puternic asupra sectorului de asistenţă la domiciliu, notează, la rândul său, cotidianul La Repubblica.

Două românce au moștenit peste un milion de dolari de la italianul pe care l-au îngrijit

Carantină pentru românii care se întorc din 44 de ţări! Lista intră în vigoare din această noapte