in

Președintele Curții Constituționale a Italiei: ”Statul trebuie să plătească despăgubiri dacă un vaccin provoacă daune”

Dacă un vaccin are efecte secundare și provoacă daune, statul italian trebuie să plătească persoanei în cauză despăgubiri. Aceasta este concluzia definitivă comunicată de președintele Curții Constituționale italiene, Giancarlo Coraggio. 

Obligația statului de a compensa eventualele daune nu privește doar vaccinările obligatorii, ci și vaccinările pe care statul doar le recomandă, ca în cazul vaccinurilor anti-CoV.

Conform Constituției italiene, se pot introduce vaccinări obligatorii. Întrucât acest lucru afectează grav libertatea cetățenilor, politicienii trebuie să decidă dacă vaccinarea anti-CoV ar trebui să devină obligatorie, a mai susținut ieri seară Giancarlo Coraggio într-un interviu acordat canalului TV La7. Vaccinările anti-CoV care se desfășoară începând cu 27 decembrie sunt în prezent voluntare.

De când a început campania de vaccinare, în jur de 750.000 de italieni au fost vaccinați. Italia este astfel poziționată ca prim-loc în UE. Cu toate acestea, există diferențe regionale puternice. În statisticile de vaccinare italiene, Tirolul de Sud este pe ultimul loc.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, maxiproces împotriva Mafiei, sală de judecată fortificată, 355 de acuzați și peste 900 de martori

Padova, român prins în flagrant la furat motorină din Tir-uri. ”Printre cele mai des întâlnite fenomene infracționale de-a lungul rețelei de autostrăzi”