in

Padova, român prins în flagrant la furat motorină din Tir-uri. ”Printre cele mai des întâlnite fenomene infracționale de-a lungul rețelei de autostrăzi”

captura youtube

Weekend-ul trecut, pe porțiunea autostrăzii A4, între Padova și Grisignano, lângă Mestrino, Romeo Emanuel Amuzan, 40 de ani , român fără domiciliu stabil în Italia, a fost surprins și încătușat în timpul controlului Polstrada, în timp ce împreună cu alți doi complici, care au scăpat, furau motorină dintr-un camion croat parcat. 

Câțiva kilometri mai departe, polițiștii conduși de Martorano au găsit, dincolo de ieșirea din Padova Ovest, un alt vehicul articulat cu capac de rezervor forțat, cu un deficit de aproximativ 400 de litri de combustibil. Bărbatul arestat și-a recunoscut faptele, a descris modul prin care a furat și a fost condamnat la 8 luni de închisoare, pedeapsa cu suspendare. Autoutilitara folosită pentru comiterea furtului a fost confiscată.

Comandantul Polstrada Padova, Gianfranco Martorano, care a efectuat arestarea, a explicat cum funcționează furtul de motorină, un fenomen extrem de des întâlnit în ultima perioadă: Printre cele mai des întâlnite fenomene infracționale de-a lungul rețelei de autostrăzi se numără cel al furtului de combustibil din camioanele parcate peste noapte în zonele de serviciu sau în locuri dedicate”, a declarat el pentru Il Gazzettino.

”Cel mai obișnuit mod de a da lovitura este să plasați un camion mic în spatele sau în fața unui vehicul mare și, după ce ați forțat capacul de combustibil, printr-o pompă electrică și un furtun de cauciuc turnați combustibilul într-un container poziționat pe cel mai mic vehicul ”, a explicat el. 

”Unele camioane cu rezervoare duble – continuă el – pot conține și 800 de litri de motorină, din acest motiv atenția patrulelor pe timp de noapte se concentrează asupra verificării când două vehicule parcate sunt prea aproape”, a completat Martorano.

Președintele Curții Constituționale a Italiei: ”Statul trebuie să plătească despăgubiri dacă un vaccin provoacă daune”

Virusologul Ilaria Capua, despre sfârșitul Covidului: „Îmi pare rău, dar nu cred că toată lumea poate fi liberă înainte de 2023” – VIDEO