in

Primăria Romei vrea să integreze romii, le caută case și locuri de muncă. Lega protestează

Primăria Romei vrea să integreze romii – Tabăra de romi din via Lombroso de la Roma va fi închisă până pe 15 septembrie. Primarul Roberto Gualtieri a dat data precisă când va dispărea ghetoul construit de-a lungul anilor pentru a găzdui comunitățile de romi, sinti și caminanti.
„Acum avem foaia de parcurs pentru integrare.” Plecând tocmai de la această tabără, aflată pe teritoriul municipiului XIV. Proiectul final a fost aprobat în noiembrie anul trecut, cu o sumă alocată de 900 mii euro în total, 500 pentru acțiunile de însoțire și includere, 400 pentru cele legate de căutarea unei alternative de cazare la cazărmi.

Primăria Romei vrea să integreze romii – Iată planul Gualtieri pentru închiderea taberelor

Primele acțiuni includ, conform planului general, intervenții de ajutorare a familiilor pentru regularizarea documentelor, pentru accesul la servicii sociale și sanitare și căutarea unui loc de muncă cu cursuri de formare specifică , acces la școală pentru minori și campanii de răspândire a antițiganismului. A doua parte a proiectului va servi pentru „garantarea dreptului la trai”, după cum se raportează în plan, „cu soluții locative diversificate, garantând întreținerea rețelelor sociale deja existente”.

Așadar, este imaginată o „gamă de soluții, identificate și împărtășite cu destinatarii, capabile să răspundă nevoilor diversificate ale familiilor, salvgardarea unității familiei prin intervenții care vizează dislocarea teritorială pe scară largă”.

Lega protestează

Reprezentanții Ligii din Capitoliu s-au opus folosirii locuințelor publice ca posibilitate de a răspunde nevoilor de locuințe ale familiilor. „Ajunge, proiectele de incluziune de-a lungul deceniilor au irosit doar sute de milioane de euro fără niciun rezultat: cele mai recente eșecuri includ licitația de 357.000 de euro pentru închiderea taberei de la Castel Romano și prime de până la 10.000 de euro în ajutoare pentru Familiile de romi să permită închirierea unei case” tună consilierul Salvini Fabrizio Santori, citat de romatoday.it.

Copiii românilor întorși în țară au probleme de integrare: ”Eu le spuneam în română, ei răspundeau în italiană”

„ Adevărat rasism opus al primarului Gualtieri: unde cei care au așteptat locuințe publice de zeci de ani și care au depus sincer o cerere regulară trebuie să fie depășiți de toată lumea în numele integrării false formate din bani irositi, recompense pentru cei care locuiesc ilegal și încă o demonstrație de bunătate dăunătoare care umilește cetățenii cinstiți”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Achitări în procesul „Mafia badantelor”. Româncele denunță condiții de exploatare și muncă ilegală, dar nimeni nu este găsit vinovat

roman psihiatrie

Incident nocturn într-o localitate din Veneto: Tânăr român provoacă haos și ajunge la psihiatrie