in

Primării din Italia au scos la vânzare case la 1 euro, iată ce condiții impun cumpărătorilor

Două localități din Italia se luptă pentru a-și reface comunitățile, oferind vile de vânzare pentru 1 euro, dar și reguli mult mai simple pentru a intra în posesia acestora. Cele două primării au pus la dispoziția doritorilor site-uri care să-i ajute să-și adjudece proprietățile de vis.

Astfel, cei care văd o casă ce le este pe plac, pot depune o ofertă chiar înainte de a ajunge la fața locului. “Am creat o comisie specială, formată din tineri voluntari, care să le vină în ajutor cumpărătorilor. Aceștia pot fi puși în legătură cu firmele de construcții în vederea reamenajării locuințelor”, a declarat Paolo Caruso, primarul din Zungoli, una din localitățile care oferă case la prețuri de 1 dolar.

Zungoli este un sat mic, cu 1000 de locuitori, din regiunea Campania, în apropiere de Napoli și de coasta Amalfi. După alegerea locuinței, de pe site-ul www.comunezungoli.it, cei interesați trebui să prezinte planul de renovare, care ar trebui să dureze maxim trei ani. Casa poate fi folosită ca locuință, magazin sau pentru turism.

Următorul pas presupune atașarea unei copii de pe actul de identitate și trimiterea unui email către primarul localității. Dacă achiziția este aprobată, primarul trimite contractul. Cumpărătorii trebuie să depună un depozit de 2.000 de euro și să se angajeze că vor reamenaja proprietatea. În cazul în care cumpărătorul se ține de promisiune și se apucă de lucrări, depozitul este returnat.

Și autoritățile din satul Mussomeli, Sicilia, au lansat o campanie similară, doar că depozitul pe care trebuie să-l depună cumpărătorii este de 5000 de dolari.

Zidar român din Prato, a câștigat 200.000 de euro la Gratta e Vinci: „Nu mi-a spus ce va face cu banii”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Novara, narcotraficanți români arestați după ce au fost prinși cu aproape jumătate de tonă de droguri

Mafia asigurărilor în Italia, accidente rutiere simulate: 300 de euro pentru a le fi fracturat un braţ sau un picior