in

Meteo, anticiclonul african revine în Italia, temperaturi de 40 de grade. Prognoza pentru următoarele zile

Știri ItaliaPrognoza meteo în Italia, vine din nou căldura – Italia este din nou fierbinte și intră sub stăpânirea anticlonului african

Prognoza meteo în Italia

Prima saptamana a lunii august va fi caracterizata de o vreme cu un nou val de canicula africana adusa de anticiclon care, conform prognozelor, se va afirma din ce in ce mai puternic.

Deși începe să se încălzească încă de luni, temperaturile nu vor crește semnificativ, deoarece vânturile din nord vor sufla, ceea ce va limita creșterea.

O escaladare va începe să prindă contur de miercuri 3 și care va culmina în zilele cuprinse între joi 4 și duminică 7 august.

Vreme frumoasă peste tot

Antonio Sanò, directorul și fondatorul site-ului ilMeteo.it avertizează că următoarele șapte zile vor avea condiții meteo bune în aproape toate regiunile.

Soarele va predomina și doar pe Alpii Triveneto, în special în sectoarele de graniță, pot apărea ocazional averse scurte sau furtuni rapide de căldură începând cu după-amiaza târziu.

Prognoza meteo în Italia, anticiclonul african – avans gradual asupra Italiei

Înaintarea anticiclonului african va fi treptată, va ajunge mai întâi în regiunile centrale, apoi în cele nordice și în cele din urmă în cele sudice.

În acest fel, temperaturile vor începe imediat să fie calde în Centru cu 35-36°C imediat așteptate în Florența, Roma și Terni, ulterior această măsurătoare urmând să fie atinsă și în Nord ca la Milano, Bologna, Mantua, Padova.

De la mijlocul săptămânii va exista o nouă creștere termică și, prin urmare, se va ajunge la 38 ° C în Florența, Roma, Bologna, Milano, Padova, 39 ° C în Pavia, Terni și chiar și 40 ° C în zonele interioare ale Sardiniei.

Doar în Sud valorile, deși destul de calde, vor ajunge rar la acest prag, nu numai în zonele interioare ale Siciliei (cum ar fi la Catenanuova, în provincia Enna).

Această nouă căldură africană s-ar putea atenua doar în weekendul când anticiclonul african ar putea suferi un nou atac din Europa de Nord.

Prognoza meteo Italia pentru următoarele zile

Prognoza meteo luni 1 august 2022 . În nord: soare predominant. Centru: vreme bună și caldă. Spre sud: nori pe dealuri.

Prognoza meteo marti, 2 august 2022 . În nord: însorit și cald ca de obicei. În centru: soare și căldură intensă uneori. Sud: însorit.

Prognoza meteo miercuri, 3 august 2022 . În nord: soare și căldură în creștere. În centru: soare și căldură intensă. În sud: însorit, cald în normă.

Tendința vremii

Anticiclon african din ce în ce mai puternic, temperaturi de până la 38-40 ° C în Centru-Nord

Tragedie la Marina di Carrara, un român de 56 de ani s-a înecat în fața prietenului său

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tragedie la Marina di Carrara, un român de 56 de ani s-a înecat în fața prietenului său

roman diasparut po

Italia, român de 27 de ani, dispărut în apele fluviului Po, era la o partidă de pescuit cu prietenii