in

Propunere epocală: Înființarea liceului ”Mihai Eminescu” la Roma

”Un liceu românesc în mijlocul celei mai numeroase comunități de români din emigrație, înființat după modelul și respectând principiul reciprocității cu Liceul ”Dante Alighieri” din București, ar reprezenta o bază solidă pusă de statul român în domeniul consolidării identitare a comunităţilor româneşti din diaspora”, se scrie într-un comunicat PNL Diaspora, avându-l ca inițiator pe senatorul PNL de diaspora, Viorel Badea.

”Discuțiile cu partea italiană pentru înființarea acestui liceu au fost începute încă din anul 2012, însă nu au mai fost continuate de către guvernarea PSD. În aceste condiții, senatorul PNL Viorel Badea solicită de doi ani, prin amendamente la bugetul national, alocarea unei sume necesare pentru infiintarea Liceului Mihai Eminescu. Deși sursele de finanțare există, aceste amendamente au continuat să fie respinse de majoritatea PSD, iar proiectul de infiintare a primului liceu românesc din mijlocul diasporei moderne să fie ignorat de guvern.

Semnează petiția pentru înființarea Liceului ”Mihai Eminescu” la Roma și dă șansa tinerei generații de români crescuți în diaspora să își păstreze identitatea lingvistică și națională, precum si pentru promovarea culturii si spiritualitatii romanesti in capitala Italiei.”, se mai arată în comunicat.

Toți cei care doresc să semneze petiția, o pot face AICI (click)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Eveniment de marcare a Președinției României la Consiliul UE, cu participarea vicepremierului italian Matteo Salvini

Simpatizanții +PLUS din diaspora au început constituirea de filiale, peste 100 de persoane la Londra, urmează Viena