in

Italia a confiscat vile şi iahturi în valoare de 143 de milioane de euro de la cinci ruşi bogaţi

Italia a confiscat vile și iahturi în valoare de 143 de milioane de euro de la cinci ruşi de rang înalt care se află pe lista de sancţiuni occidentale.

Italia a confiscat vile și iahturi

Italia a confiscat vile și iahturi

Proprietăţile de lux au fost sechestrate în unele dintre cele mai prestigioase locaţii imobiliare din Italia – insula Sardinia, lângă Lacul Como, şi în Toscana – în timp ce două superyacht-uri au fost confiscate în porturile din nordul ţării.

Operaţiunile poliţiei au făcut parte dintr-un demers coordonat al statelor occidentale de a penaliza ruşii bogaţi şi de a încerca să-l forţeze pe preşedintele Vladimir Putin să-şi retragă trupele din Ucraina.

Iahturi sechestrate la Imperia

O listă emisă de biroul premierului Mario Draghi a arătat că cel mai valoros bun aflat acum în custodia poliţiei este un iaht de 65 de metri, ”Lady M”, care are un preţ de 65 de milioane de euro şi aparţinea celui mai bogat om din Rusia, Alexei Mordaşov. Yachtul fost sechestrat în portul Imperia.

Un al doilea vas de lux, Lena, a fost confiscat în portul din apropiere de Sanremo. Vasul valorează aproximativ 50 de milioane de euro şi era deţinut de Ghennadi Timcenko, pe care Putin l-a descris drept unul dintre asociaţii săi apropiaţi.

Vile în Sardinia, Lucca și Como

Omul de afaceri miliardar Alişer Usmanov avea o vilă în valoare de 17 milioane de euro pe insula mediteraneană Sardinia, care a fost pusă sub sechestru, în timp ce lui Oleg Savcenko, membru al Parlamentului rus, i-a fost luată o casa din secolul al XVII-lea, situată lângă oraşul toscan Lucca, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro.

Un număr nedezvăluit de proprietăţi evaluate la 8 milioane de euro au fost confiscate în Como, de la prezentatorul de televiziune Vladimir Soloviev, care s-ar fi plâns la televiziunea rusă când a aflat luna trecută că riscă să-şi piardă vilele italiene.

Proprietatea nu era sacră?

”Dar ne-aţi spus că Europa are drepturi de proprietate sacre”, a spus un oligarh, citat de The Daily Beast.

Oligarhii ruşi au cumpărat numeroase vile în zone italiene alese în ultimii 20 de ani şi surse au spus că se aşteaptă să fie confiscate mai multe bunuri în zilele următoare.

Usmanov, magnatul metalelor şi telecomunicaţiilor, născut în Uzbekistan, este bine cunoscut în Italia pentru că deţine mai multe proprietăţi în Sardinia, în timp ce presa italiană spune că Mordaşov deţinea o vilă în valoare de aproximativ 66 de milioane de euro pe aceeaşi insulă.

Luând în considerare bunurile întregii sale familii, revista Forbes estimează că Mordaşov avea o avere netă estimată la 29,1 miliarde de dolari înainte de aplicarea sancţiunilor.

Sardinia, zeci de îngrijitoare, grădinari sau paznici își pierd locurile de muncă, oligarhii ruși își părăsesc vilele de lux

Sancțiunile influențează negativ insula

Mirko Idili, coordonator al sindicatului CISL din Sardinia, a avertizat că sancţiunile şi prezenţa redusă a ruşilor bogaţi din această vară ar putea afecta negativ economia insulei şi ar putea pune în pericol peste 1.000 de locuri de muncă. Băncile italiene au fost instruite vineri de divizia de informaţii financiare a Băncii Italiei să publice de urgenţă informaţii cu privire la toate măsurile luate pentru îngheţarea activelor persoanelor şi entităţilor plasate pe lista UE, scrie news.ro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 22 In medie: 4.1]
Încetarea stării de alertă în România

Iohannis anunță încetarea stării de alertă din 8 martie: „Se încheie pandemia”

amanet aur

O italiancă pusă pe drumuri, în România, pentru a-și recupera bijuteriile furate de un român