in

”Regele mafiei chineze”, arestat la Roma. Sechestru pe bunuri de milioane și 61 de conturi bancare

Forțele de ordine din Italia au făcut un arest care lovește monopolul de tip mafiot al unei organizații infracționale chineze asupra transportului rutier de mărfuri chinezești în Europa. Operațiunea a condus la arestarea a 33 de persoane.

Zhang Nai Zong, în vârstă de 57 de ani, considerat capul organizației, a fost arestat la Roma. Prezentat de forțele de ordine ca fiind „regele mafiei chineze”, bărbatul fusese urmărit inițial la Prato, localitatea din apropierea Florenței care găzduiește cea mai importantă comunitate de chinezi din Italia, potrivit Agerpres.

Prato, centrul industriei textile aflate sub controlul chinezilor din Italia, era deja în vizorul poliției din anul 2011, după ce doi chinezi au fost asasinați ca urmare a unui conflict între bande. În această localitate au fost efectuate 16 arestări. În Roma, șapte persoane au fost arestate, iar în Milano și Padova a avut loc câte o arestare. Alte două s-au petrecut în Franța.

Polițiștii au pus sub sechestru, bunuri care valorează câteva milioane de euro, sub formă de proprietăți, mașini, afaceri și 61 de conturi bancare.

Organizația condusă de Zhang Nai Zong era bănuită inițial de cămătărie și extorcare de bani, dar anchetatorii au scos la iveală faptul că aceasta controla distribuția de produse chinezești pe continent. Alte operațiuni ale organizației includ implicarea în prostituție, trafic de droguri și pariuri ilegale. Sediile acesteia se întind în localitățile Prato, Roma, Padova, Milano, Paris, Madrid, dar și în Germania, la Neuss.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Zbor Blue Air spre Italia, scandal ca la ușa cortului făcut de o pasageră romă: «Nu vrea p***a mea»

Lodi, româncă ruptă în bătaie de soț, salvată de poliție după alarma lansată de vecini