in

Relicvariu din aur și cristal, conținând picături de sânge ale papei Ioan Paul al II-lea, furat din Catedrala de la Spoleto

Un relicvariu din aur și cristal conținând picături de sânge ale papei Ioan Paul al II-lea a fost furat de la catedrala din orașul italian Spoleto, situat în centru țării, a anunțat episcopul așezământului, potrivit digi24.ro care citează Reuters. Obiectul sacru a dispărut miercuri din altarul dedicat papei Ioan Paul al II-lea,care a murit în 2005, după 27 de ani de pontificat.

Un cleric care se îngrijea de catedrală pe timpul nopții a observat lipsa relicvariului, care avea în interior un flacon care conținea câteva picături din sângele papei.  Moaștele, obiecte venerate de catolici, sunt de obicei bucăți din hainele sau trupul sfântului. Moaștele furate din Spoleto erau ținute temporar în catedrală, până la inaugurarea uneia noi, în Umbria, închinată fostului papă.

„Înapoiați relicvariul catedralei și credincioșilor”, a îndemnat arhiepiscopul Renato Boccardo, un apropiat al papei Ioan Paul al II-lea. Arhiepiscopul a mai spus că nu este clar dacă relicvariul a fost furat pentru recompensă, cum s-a mai întâmplat cu astfel de obiecte în Italia. Poliția verifică înregistrările de pe camerele video din interiorul și exteriorul catedralei.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/trei-romance-arestate-la-graz-au-sechestrat-un-barbat-de-66-de-ani-si-i-au-scos-zeci-de-mii-de-euro-din-cont/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vicenza, româncă de 29 de ani, strivită de mașină, femeia tocmai îi furase unui italian un ceas Rolex de 23.000 de euro

infectări Italia

Număr record de infectări în Italia. Autoritățile nu se alarmează: «Suntem pregătitţi pentru valul doi»