in

Revoluție în Italia, se verifică contractele de cesiune a bunurilor publice. Di Maio: ”Vom acţiona imediat în cazul celor care profită”

Vicepremierul italian, Luigi Di Maio, a declarat vineri că Executivul de la Roma va examina toate contractele de concesiune, citând în special contractele legate de gestionarea autostrăzilor, apei, telecomunicaţiilor şi televiziunii, informează Reuters.

„Am început o muncă enormă cu privire la concesiuni, le vom reexamina pe rând şi vom acţiona imediat în cazul celor care profită de pe urma bunurilor publice”, a explicat Luigi Di Maio, pentru cotidianul Il Corriere.

„Autostrade nu este decât vârful icebergului. Este vorba de asemenea de contractele pentru apă, telecomunicaţii şi difuziune TV”, a adăugat Luigi Di Maio.

Întrebări cu privire la contractele de concesiune au apărut după prăbuşirea unui tronson de autostradă la Genova, la mijlocul lunii august. Guvernul italian a dat vina pe Autostrade per l’Italia, societatea care gestionează tronsonul de autostradă prăbuşit, pentru această tragedie care a provocat decesul a 43 de persoane.

Societatea Autostrade per l’Italia a fost privatizată de Guvernul italian în anul 1999 şi în prezent gestionează aproape jumătate dintre cei 6.000 de kilometri de autostradă din Italia.

Di Maio: „Există în Italia bănci cu atitudini mafiote și sentințe care recunosc cămătăria făcută de ele”

Scandal după transferul lui Ronaldo. Di Maio: ”De ce o echipă care nu are bani plătește 400 de milioane de euro? Cu tot respectul, vreau să stiu!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, copil român de 11 ani, accidentat mortal pe via Cristofor Colombo. Părinții au decis să doneze organele fiului lor

Se simte efectul exodului românilor, afectată industria alimentară. ”Lipsesc 3 milioane de consumatori”