in

Roma oferă 10 mii de euro pentru fiecare rom, să-și găsească locuințe și să părăsească taberele

Bonus casa pentru romi – Primăria Romei oferă un „bonus casa” pentru romi, ca să-și găsească o locuință și să părăsească taberele. Bonusul ajunge la 10.000 de euro de fiecare rom care pleacă din tabără.

Bonus casa pentru romi

Șapte luni pentru a închide trei tabere de nomazi de la Roma – Candoni, Salviati și Lombroso – cu scopul de a introduce definitiv în societate actualii locuitori. Cu ajutor economic, de până la 10 mii de euro, pentru „sprijin de locuință” , trecând prin regularizarea actelor de ședere, integrarea în lumea muncii și școlarizarea copiilor, scrie Il Messaggero.

Peste 2000 de romi în tabere

Primăria Romei urmărește o soluție „non-traumatică” pentru a depăși sistemul taberelor de romi. Convingerea oamenilor care au rămas acolo – peste 2000 – să plece spontan, cu un plan care se va încheia pe 31 decembrie.

Pentru a pune în practică această strategie, administrația municipală a lansat o licitație în trei loturi separate, „pentru a sprijini căile de incluziune socială a populației prezente în tabere” și astfel „să permită depășirea acestora”.

Italia a cheltuit inutil 100 de milioane euro pentru taberele de romi

Locuri de muncă pentru romi

Contractul prevede, ca plan de închidere a taberelor, regularizarea actelor celor care locuiesc acolo. Apoi „îndrumare, consiliere și informare pentru accesul pe piața muncii”, tot prin „activarea de stagii și cursuri de formare ”, și „activarea laboratoarelor de educație și învățare și dezvoltarea competențelor profesionale dedicate adolescenților și tinerilor adulți”.

Pentru includerea în munca sunt prevazute contribuții, in limita a 5.000 de euro pentru fiecare unitate familiala , destinate infiintarii „micilor afaceri” si suportării „cheltuielilor pentru obtinerea permiselor, permiselor de conducere si completării actelor” .

Invazia romilor la Roma. Comasați în 18 tabere, condiția de viață a minorilor este dramatică

10 mii de euro pentru casă

Deci există sprijin pentru autonomia locativă, tot printr-o contribuție de 10 mii de euro, pentru obținerea căreia este necesară „semnarea și înregistrarea contractului de închiriere pentru locuință individuală sau comună și va fi plătită direct proprietarilor imobilelor închiriate”, pentru o sumă maximă de 800 de euro pe lună.

Răspunsul ambasadei în cazul taberelor de romi evacuate la Roma: ”Măsurile nu au avut caracter rasist sau discriminatoriu”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 8 In medie: 3.6]
baiat roman gay batut parinti

Italia, băiat român de 15 ani spune părinților că e gay, aceștia îl bat și îl obligă să meargă la biserică timp de doi ani

corneliu bolgarin

Italia, moare în accident rutier, la doar 24 de ani: ”Corneliu era un băiat bun, o persoană corectă și muncitor”