in

Roma, capitala mondială a păcii: Papa Francisc şi liderii marilor religii ale lumii s-au rugat pentru victimele pandemiei

Momente istorice la Roma, care a fost marţi seara capitala mondială a păcii. Liderii religioși ai lumii s-au rugat împreună pentru victimele pandemiei şi războaielor.

Papa Francisc a condus rugăciunea pentru pace într-una dintre cele mai vechi bazilici din oraș și a participat la o ceremonie alături de liderii marilor religii ale lumii, creștini, iudaici, budiști și musulmani, și de președintele Italiei, în Piaţa Capitoliului, potrivit Vatican News.

Deviza evenimentului a fost „Nimeni nu se salvează singur. Pace și Fraternitate” și, potrivit Vaticanului, vine într-un moment de grea încercare pentru omenire. Pe lângă pandemia de coronavirus care afectează tot mai puternic diverse regiuni de pe glob, au loc războaie interminabile, ca acelea din Siria și Yemen, dar și conflicte reaprinse cu deosebită violență, cum este cazul celui din Nagorno-Karabagh.

Apelul pentru pace din 2020

Liderii religioşi s-au rugat în diferite lăcaşuri marţi după-amiază. La Bazilica Santa Maria din Aracoeli au fost prezenţi Papa şi ceilalţi creştini, alături de patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu I, şi de reprezentanţi ai diferitelor biserici ortodoxe şi protestante, scrie Digi24.

Cultul mozaic a fost reprezentat de Haim Korsia, marele rabin al Franţei, care a participat la o slujbă la Marea Sinagogă din Roma.

Islamul l-a avut ca reprezentant pe Mohamed Abdelsalam Abdellatif, secretarul general musulman al Comitetului superior al fraternităţii musulmane, iar budismul pe Shoten Minegishi.

După rugăciunea simultană, care a durat aproximativ o oră, cu toţii s-au reunit în prezenţa preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella, în Piaţa Campidoglio, unde a avut loc o nouă ceremonie.

Întâlnirea internaţională de rugăciune pentru pace între marile religii ale lumii este urmată de proclamarea Apelului pentru pace din 2020 şi de aprinderea Candelabrului păcii.

Victimele războaielor și ale pandemiei au fost comemorate printr-un minut de reculegere.Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coronavirus în Italia, buletinul de astăzi, 20 octombrie: 10.874 de cazuri noi și 89 de decese, 2.000 de infecții în Lombardia

Trei români acuzați că au furat aproape jumătate de milion de euro din conturile clienţilor băncii Poste Italiene