in

Roma, adoarme în timp ce alăpta la spitalul Pertini, copilul nou-născut moare sufocat

Italia Roma, adoarme în timp ce alăpta la spitalul Pertini, copilul nou-născut moare sufocat. O proaspătă mămică de 30 de ani a strivit copilul pe care îl hrănea. Anchetă deschisă la Pertini: Femeia nu ar fi trebuit să fie lăsată singură de asistente, scrie roma.corriere.it.

Era puțin după miezul nopții, pe 8 ianuarie, când un strigăt disperat a zguduit secția de ginecologie a spitalului Pertini. Îndurerată era o italiancă de 30 de ani, care era de trei zile mama unui băiețel. Soarta, însă, i-a rezervat cea mai crudă soartă. Ea a adormit în timp ce alăpta, iar bebelușul ei a murit sufocat sub greutatea corpului ei.

Citiți și: Escrocherie de peste 2 milioane de euro la Roma cu accidente false: patru arestări, implicați și medici de la urgențe

Roma, adoarme în timp ce alăpta la spitalul Pertini, copilul nou-născut moare sufocat

Lângă femeia care plângea se afla o asistentă medicală. Ea a trebuit să poarte povara de a-i spune femeii ce înseamnă culoarea cerată a pielii copilului ei. Ea este cea care a observat, cu câteva clipe înainte, că mama dormea, zdrobindu-l pe nou-născut. Acum, procuratura a deschis o anchetă în cazul tragediei.

Parchetul procedează la urmărirea penală sub acuzația de ucidere din culpă. Profesorul Luigi Cipolloni va efectua autopsia. Mama este partea ofensată. Pentru că bebelușul ei nu ar fi trebuit să fie în brațele ei. Cineva de la spital ar fi trebuit să verifice dacă bebelușul a fost readus în pătuț după ce a fost alăptat.

Este protocolar, deoarece una dintre principalele cauze ale decesului infantil este co-sleeping-ul, adică un copil de cel mult 5 luni care adoarme lângă părinte. Un gest de iubire, care de multe ori se transformă într-o tragedie, deoarece sistemul respirator al sugarului este abia dezvoltat și este suficientă o ușoară presiune pentru a-l împiedica să respire. Așa cum s-a întâmplat, din păcate, între 7 și 8 ianuarie.

Scurtă reconstituire a acelei zile

La sfârșitul după-amiezii, o mamă cere să fie cu fiul ei. Vrea să-l țină aproape, să-l îmbrățișeze, să-l alăpteze. Ea trăiește momente de fericire pe care numai o proaspătă mamă le poate trăi. Lumea și viața ei sunt micuțul pe care urmează să-l alăpteze. Apoi, cine știe ce se va întâmpla.

Emoțiile acelor ore o obosesc, închide ochii, fără să-și dea seama că sub ea se află micuțul ei. Ceasul trece. La câteva minute după miezul nopții, o infirmieră, care făcea turul camerelor, observă o femeie care dormea. Ea se apropie. Ea vede ceea ce nu a vrut să vadă niciodată. Femeia s-a prăbușit peste trupul celui mic. Ea îl trage deoparte. Ea încearcă să-l resusciteze. Este o luptă disperată. Care are un final tragic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]
Cadouri de poveste personalizate

Cadouri de poveste personalizate: un business de succes al unei tinere moldovence din Italia

Mihai Atomulesei mort subit în Italia

Abruzzo, un cioban român în vârstă de 46 de ani găsit mort acasă. „Ucis de o boală bruscă”