in

Roma, mii de oameni contra G20: „Voi boala, noi leacul”


Mii de oameni au protestat ieri la Roma împotriva G20. Protestul a început la Piramide și a ajuns până în Piazza Bocca della Verità, trecând prin via Marmorata și Testaccio. Mobilizare impresionantă a forțelor de ordine, cu mii de polițiști, soldați și vehicule blindate.

Liderii ţărilor industrializate (G20) participă, la Roma, o reuniune de două zile ce are ca principale teme schimbările climatice şi criza sanitară mondială cauzată de COVID-19.

Activiști din toată Italia și din străinătate, sindicate, centre sociale, mișcări ecologiste, asociații, studenți, s-au adunat la manifestație pentru a protesta. Multe pancarte, între care: „Voi boala, noi leacul”, „Voi G20, noi viitorul”, „Opriți brevetele, vaccinul drept global”.

Grupuri de activişti precum „Fridays for Future” sau „Extinction Rebellion” au declarat că liderii mondiali nu fac suficient pentru a aborda criza climatică.  

VIDEO – Stewardesele de la Alitalia s-au dezbrăcat în piață, protest la Roma

„Cooperarea internaţională este crucială, dar dacă nu există determinarea de a acţiona, summit-urile sunt inutile. Până acum, aşteptările pentru Glasgow nu sunt bune. Nu văd voinţa de a rezolva problema climatică şi de a o trata ca pe o urgenţă”,  a declarat activistul Giovanni Mori de la Fridays for Future Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
coloana oficiala biden roma

Un român a intrat cu mașina în coloana oficială a preşedintelui american Joe Biden, aflat la Roma

romanca ucisa Carsoli

Carsoli, româncă ucisă de iubit în casă, după ce a fost înfometată și torturată