in

Roma, Milano, Torino şi Napoli nu pot organiza alegeri, votul pentru locale și regionale va fi amânat din cauza pandemiei de coronavirus

Alegerile municipale şi regionale din Italia, care urmau să aibă loc în primăvară, vor fi amânate din cauza pandemiei de coronavirus, au declarat joi două surse guvernamentale, pe fondul indiciilor de creştere a numărului de cazuri de Covid-19, din cauza noilor variante apărute, transmite Reuters.

Alegerile pentru primării din multe oraşe italiene importante, între care Roma, Milano, Torino şi Napoli, vor fi organizate între 15 septembrie şi 15 octombrie, au spus sursele, adăugând că decizia a fost aprobată de Guvern prin decret. Un vot regional din Calabria va fi la rândul său amânat.  

Alegerile locale din Italia au o importanţă majoră deoarece deseori pot influenţa politica naţională, liderii partidelor obţinând mare parte din influenţa lor prin controlul asupra oraşelor şi a unor regiuni puternice.  

Majoritatea partidelor din întregul spectru politic susţin un guvern de uniune naţională condus de fostul şef al Băncii Centrale Europene Mario Draghi, ceea ce înseamnă că administraţiile locale sunt unul dintre puţinele domenii în care partidele individuale îşi pot aplica propriile politici.  

Politicienii se pregăteau deja pentru alegerile pentru primării, dar oficialii din domeniul sănătăţii au avertizat că ţara ar putea fi lovită de un al treilea val de infecţii în următoarele săptămâni.  

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu aproximativ 25% în primele patru zile ale acestei săptămâni, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a săptămânii trecute. Guvernul a ordonat marţi închiderea tuturor şcolilor din zonele cele mai afectate de Covid-19 şi a extins restricţiile deja existente pentru companii şi circulaţia persoanelor, până după Paşte.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Dinu Criste

«Ziua preot, noaptea traficant de endorfine.» Ciocolată premium cu canabis, afacerea de 100.000 de euro a unui preot din Cluj

Florin Cîțu aplaudă revenirea românilor din diaspora: „Toți s-au întors pentru că rata șomajului în România scade”