in

Român denunțat la Ancona, a modificat kilometrajul cu 70.000 de km, acum riscă pedeapsa cu închisoarea

Mașină pusă la vânzare pe Facebook, dar cu 70.000 de kilometri mai puțini la bord. Vânzătorul, un român din Ancona, care a fost denunțat și în prezent e cercetat în libertate pentru infracțiunea de înșelăciune. Bărbatul riscă însă închisoare de la 6 luni a 3 ani sau în cel mai bun caz o amendă penală de 3000 de euro.

Un bărbat, italian, cu domiciliul în localitatea Castelfidardo, provincia Ancona, a dorit să cumpere o mașină uzată și s-a bazat pe anunțurile de pe rețelele de socializare, în special un anunț publicat pe Facebook Market, populara platformă socială. 

Acolo observase o mașină care i se potrivea perfect cu ceea ce căuta, practic un chilipir, pentru că, deși era în circulație de mulți ani, avea doar 165.000 de kilometri și un raport calitate-preț excelent. A decis să o cumpere în luna iunie și nu a stat mult pe gânduri. Imediat după afacere, însă, vehiculul a început să dea mai multe probleme, iar cumpărătorul a mers la un atelier de reparații pentru verificările necesare. 

Mașina avea un nivel foarte ridicat de uzură, incompatibil cu kilometrajul declarat de fostul proprietar la momentul vânzării. Bărbatul s-a îndreptat apoi către comisariatului din Osimo care, după efectuarea anchetei cazului, au denunțat un cetățean român, cu domiciliul în Ancona de ani de zile și prezent în mod regular pe teritoriul național, în stare de libertate, cu acuzația de înșelătorie.

Verificările efectuate de agenții comisarului au arătat de fapt că cetățeanul român a falsificat unitatea de control electronic a vehiculului, eliminând aproximativ 70 de mii de kilometri față de cei parcurși efectiv. Cercetările au fost efectuate și prin consultarea arhivelor de la ”motorizzazione”, din care s-a constatat că bărbatul a fraudat și ultimul control de revizie, anulând mulți kilometri pentru a induce în eroare personalul responsabil cu controalele, pentru a fi mai îngăduitori.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă de 42 de ani, stabilită în Italia, a murit înecată într-o stațiune de pe malul Mării Adriatice

Firmă de construcții din Italia, contract în România, și-a adus cei mai buni 20 de muncitori, zece sunt români. Iată povestea unuia dintre ei