in

Român disperat, a aflat că e inexistent pentru autoritățile din Italia: ”Să mă leg cu lanţuri în faţa Primăriei pentru a atrage atenţia?”

Georgel Gheba locuieşte în Italia cu soţia şi cu cei patru copii din 2007. La Settimo Torinese locuiește din 2009, acolo are rezidența, împreună cu toți membrii familiei. Sau cel puțin așa credea.

În luna ianuarie a acestui an s-a prezent la primărie pentru a-și reînnoi cartea de identitate, care expirase în august 2018. La ghișeu însă i s-a spus că nu figurează în registrele de rezidenți. Românul a povestit:

„Nu mai ştiu unde să mă duc şi cum să procedez. Locuiesc pe via Aragon, întotdeauna am avut carte de identitate şi rezidenţă. În ianuarie m-am dus la Primărie ca să-mi reînnoiesc cartea de identitate, dar am descoperit că mi-a fost suspendată rezidenţa deja de la 1 august 2018, pentru că eram de negăsit. Cum e posibil? Eu am fost mereu aici. Am trăit mereu regular. Nimeni nu mi-a spus nimic. Noaptea nu mai reuşesc să dorm pentru că nu înţeleg ce s-a întâmplat şi nu reuşesc să obţin o explicaţie logică”, a povestit românul pentru „La Nuova Periferia”, citată de „Adevărul”.

Georgel Gheba a descoperit ulterior că are probleme şi mai mari de atât. Complicaţiile îi afectează direct pe doi dintre copiii săi, care învaţă la o şcoală dinSettimo, dar sunt la rândul lor „inexistenţi” pentru autorităţi.

„Am patru copii, iar doi dintre ei sunt născuţi în România, dar au venit aici în Italia când erau mici, iar ceilalţi doi sunt născuţi aici. Ducându-mă la Primărie să fac documentele am descoperit că cei doi mai mari, care au 15 şi 13 ani, nici măcar nu erau înscrişi în familie, practic nu existau nicăieri. Ei nu există nicăieri, deşi fac şcoala aici, au card sanitar şi medic de familie. Fiica mea cea mare obţine rezultate foarte bune la şcoală, acum frecventează liceul, a fost premiată şi cu o bursă de studii din partea Rotary. Facem eforturi mari pentru a le putea garanta copiilor noştri posibilitatea de a studia. Nu e uşor. Din fericire mai există şi persoane care ne ajută şi le mulţumesc”, a mai afirmat Gheba.

În disperare de cauză, el s-a dus la Consulatul Român, la Torino, pentru a demonstra faptul că sunt copiii săi.

„Vi se pare posibil? Cu toate că avem şi certificate ISEE şi de la INPS făcute în cursul acestor ani aici în Italia. Eu am şi luat permisul de conducere aici, la Settimo. Dacă nu aş fi avut documente regulamentare nu l-aş fi putut obţine. Întotdeauna am lucrat din greu, mereu am avut ceva de făcut. Eu nu arăt cu degetul spre nimeni, dar ca cetăţean care a ales Settimo ca oraş în care să trăiască şi să construiască un viitor pentru propria familie, vreau să primesc explicaţii din partea celor care trebuie. Din păcate avem dificultăţi, intenţionam să ne înscriu pe lista pentru acordarea unei locuinţe de stat, dar fără un document valid nu pot”, le-a spus românul jurnaliştilor italieni.

Georgel Gheba a făcut un apel public, prin intermediul presei italiene, solicitându-le instituţiilor din această ţară să-l ajute.

„Cer sprijin instituţiilor, ca să-mi ofere efectiv o mână de ajutor pentru a ieşi dintr-o situaţie care se transformă într-un adevărat coşmar din care e dificil să ieşi. Mie nu mi-e frică, dar trebuie să mă duc să mă leg cu lanţuri în faţa Primăriei pentru a atrage atenţia asupra situaţiei mele? Trebuie să sun la Striscia la Notizia? Dacă foloseşte pot să fac şi asta, dar e evident că nu mi-ar plăcea să ajung în acest punct”, a mai afirmat Georgel Gheba.

Vittoria, român disperat că nu-și poate întreține familia, s-a aruncat de la balcon, salvat de un polițist

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roxana Roman, eroina antimafia, a primit titlul de Cavaler al Republicii Italiene, premiată de Președintele Sergio Mattarella

Ryanair şi Wizz Air, amendate în Italia. Consiliul Concurenței: clienții sunt înșelați cu taxa de bagaje