in

Ryanair şi Wizz Air, amendate în Italia. Consiliul Concurenței: clienții sunt înșelați cu taxa de bagaje

Ryanair şi Wizz Air, cele două companii low-cost care şi-au modificat anul trecut aproape în oglindă politica de bagaje, au fost amendate cu 4 milioane de euro, din cauza taxelor impuse pasagerilor pentru bagaje, practică despre care Consiliul Concurenţei din Italia spune că ar fi înşelătoare.

Ryanair a primit o amendă de 3 milioane de euro, iar Wizzair a fost amendată cu un milion de euro. În plus, ambele companii trebuie să ia măsuri pentru a opri promovarea mincinoasă a preţului biletelor de avion, scrie aviatiamagazin.com.

Consiliul Concurenței din Italia a constatat că prin schimbarea politicii de bagaje, clienţii celor două companii low-cost sunt înşelaţi, deoarece costul unui bilet de avion este mărit artificial prin adăugarea unei suprataxe pentru bagajul mare de mână, clasicul troller pe care îl folosim cu toţii.


Anul trecut, Ryanair şi Wizzair au hotărât că pasagerii pot luă gratuit la bordul aeronavelor doar un bagaj mic de mână, pentru celelalte bagaje de mână plătind o taxa suplimentară ce variază între 5 şi 25 de euro per segment. 


Consiliul Concurenţei din Italia, care a demarat o anchetă în luna noiembrie, a stabilit că bagajul mare de mână reprezintă un element esenţial al transportului aerian şi că neincluderea lui în preţul biletului reprezintă o politică înşelătoare din partea companiilor.

“Bagajul de mână este un element esenţial în transportul aerian şi trebuie permis fără a adaugă costuri suplimentare. Legislaţia europeană prevede că astfel de suplimente cunoscute şi absolut necesare trebuie incluse în preţul de bază al serviciului oferit încă de la primul contact şi, prin urmare, nu pot fi separate de acest serviciu.

Prin taxarea suplimentară cu sume cuprinse între 5 şi 25 de euro a bagajului mare de mână cele două companii au crescut preţul biletelor într-o manieră netransparentă, separând de tariful de bază un serviciu esenţial, predictibil şi necesar pentru aproape toţi pasagerii. De aici şi înşelarea pasagerilor, pentru că preţul plătit la finalul unei rezervări va fi aproape întotdeauna mai mare decât tariful arătat la începutul procesului”, se arată în comunicatul italienilor.

Aceştia mai spun că separarea preţului bagajului mare de mână îi înşeală pe consumatori şi atunci când intră pe site-uri care compară preţurile la bilete, punând în balanţa operatori low-cost care nu au inclus în cost bagajul de mână cu alţi operatori care oferă acest serviciu în tariful de bază.

Ryanair şi Wizzair au la dispoziţie 60 de zile pentru a luă măsuri care să oprească această politică înşelătoare.

Anchetă în România

Și Consiliul Concurenţei din România anchetează cele două companii aeriene. Asociaţia pentru Protecţia Drepturilor Pasagerilor din România a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la taxele pentru bagaje impuse de companiile low-cost Ryanair şi Wizz Air, considerând că sunt în defavoarea pasagerilor şi nu încurajează concurenţa.

„Având în vedere prezenţa puternică a celor doi transportatori aerieni în România, considerăm că modul coordonat în care au modificat preţurile biletelor, în defavoarea consumatorului, este unul care nu încurajează concurenţa”, a informat Asociaţia pentru Protecţia Drepturilor Pasagerilor din România.   Potrivit acesteia, Consiliul Concurenţei a fost sesizat la data de 2 noiembrie, a doua zi după intrarea în vigoare a noilor tarife impuse de cele două companii aeriene.

Spre deosebire de Italia, unde Consiliul Concurenţei din Italia a impus companiilor să suspende noile taxe pe bagaje, în România nu s-a luat nicio măsură.

În conformitate cu noua politică a celor două companii, este posibil să se transporte gratuit doar un bagaj mic, care să fie plasat exclusiv în spaţiul de sub scaunul din faţă, în timp ce pentru bagajele de mână (clasicul troler) este necesară o suprataxă, care totuşi reprezintă o taxă necontingentă şi previzibilă pentru pasager. Aceasta ar trebui să fie inclusă în tariful standard. În consecinţă, solicitarea unei taxe pentru un element esenţial al contractului de transport aerian, cum ar fi bagajele de mână, oferă o perspectivă falsă asupra preţului real al biletului şi împiedică compararea cu tarifele celorlalte companii, înşelând consumatorul, potrivit airlinestravel.ro.

Noile tarife

Clienţii Wizz Air pot aduce la bord, de la 1 noiembrie, un singur bagaj de mână gratuit, de 40x30x20 cm.   Numai pasagerii care au achiziţionat Wizz Priority pot lua în cabină şi o geantă tip troller (55x40x23 cm). Wizz Priority este un serviciu care include un bagaj de mână gratuit (40x30x20 cm) şi un troller (55x40x23 cm) care poate fi transportat la bord, check-in prioritar şi îmbarcare prioritară, cu preţuri începând de la 5 euro. Wizz Air a introdus şi un nou tip de bagaj de cală de 10 kilograme, cu preţuri ce încep de la 7 euro.

Clienţii Ryanair pot lua în cabină un singur bagaj mic gratuit, de maxim 40x20x25 cm, care trebuie să încapă în spaţiul de sub scaunul din faţă. Dacă veniţi cu al doilea bagaj la poartă sau bagajul mic este mai mare decât dimensiunile stabilite, veţi fi taxaţi cu 26 de lire sterline. Clienţii fără prioritate care doresc să transporte al doilea bagaj mai mare (cu roţi) în cabină pot achiziţiona un bagaj înregistrat de 10kg, la un tarif mai mic de 8€/£ la momentul rezervării (în prezent un bagaj de 20 de kg costă 25€/£). Acest bagaj cu roţi de 10kg trebuie înregistrat la ghişeul check-in de predare bagaje din aeroport.   Toţi clienţii cu bagaje înregistrate pot trece de la un bagaj de 20kg, la 25€/£, la un bagaj înregistrat de 10kg, la €/£8.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român disperat, a aflat că e inexistent pentru autoritățile din Italia: ”Să mă leg cu lanţuri în faţa Primăriei pentru a atrage atenţia?”

Povestea dureroasă a Claudiei și miracolul care i s-a întâmplat: ”Dacă nu ajungea în Italia, murea“