in

Povestea dureroasă a Claudiei și miracolul care i s-a întâmplat: ”Dacă nu ajungea în Italia, murea“

Povestea unei concurente de la „Românii au talent“ este impresionantă. Claudia Vesa, 21 de ani, a avut succes la concursul „Românii au talent” de la Pro TV, interpretând „O sole mio”. Mama tinerei a dezvăluit povestea dureroasă a Claudiei și miracolul care i s-a întâmplat în Italia.

Claudia s-a născut, în Timişoara, cu probleme de sănătate. Mama ei şi-a dat seama care este afecţiunea de care suferă după ce a început să caute pe internet simptomele. Medicii din Ungaria, la care a ajuns cu fetiţa, i-au confirmat diagnosticul de fenilcetonurie, o boală genetică gravă, care în lipsa unui tratament adecvat duce la o întârziere mintală cu instalare progresivă, fiindu-i afectate văzut, auzul, vorbitul şi mersul.  Părinţii au hotărât să plece cu ea în Italia, unde s-au şi stabilit şi unde Claudia a început să facă fizioterapie, ca să poată merge şi vorbi, potrivit Pro TV.

„Claudia s-a născut cu o boală metabolică foarte, foarte gravă. Medicii mi-au spus că nu există tratament în România, mi-au zis că este retrardă. Pe măsură ce trecea timpul, boala se agrava, a început să aibă crize epileptice, îşi pierduse auzul şi văzul. Nu ştiam ce să facem, mi-a fost greu să accept situaţia şi să o las să moară. Dacă nu ajungeam în Italia, Claudia murea. Este un miracol foarte mare“, a povestit mama tinerei.

Când Claudia a început şcoala, au apărut alte probleme. Abia la 13 ani, ea a început să scrie şi să citească. Are doar liceul terminat şi ştie doar italiana, pentru că i-a fost imposibil să înveţe alte limbi.

„A mers la o şcoală normală, în Italia nu sunt şcoli pentru copii handicapaţi. Nu reuşea să scrie şi să facă calcule foarte bune, dar desena foarte frumos. La început, nu putea să perceapă literele aşa cum le vedem noi în mod normal, deci nu putea să înveţe să scrie şi să citească. Doar desena“, spune mama ei.  „Patru luni, statul italian nu a mai putut să îi ofere Claudiei tratamentul gratuit pe care i l-a oferit de-a lungul timpului, iar problemele ei s-au agravat. Claudia nu se poate angaja pe nicăieri din cauza bolii, singurul lucru pe care îl poate face bine e să cânte“, a povestit femeia.

La 16 ani, Claudia a început să cânte, inspirată de mama ei, care cânta prin casă sau la karaoke. La 18 ani, Claudia a început să cânte operă, fără să înveţe de la nimeni, apoi a început să ia lecţii de canto clasic. În Italia, aceasta a participat la concursuri de muzică, a apărut şi la posturi locale de TV, a fost şi la preselecţiile unui alt concurs de talente.

„Acum nu reuşeşte să facă multe, dar cântă. Pentru fiica mea, muzica înseamnă totul, pentru că având problemele ei de sănătate, nu reuşeşte să facă alte lucruri, iar cântatul este lucrul care îi iese foarte bine“, a încheiat mama tinerei.

Claudia Vesa a emoţionat juriul și publicul cu interpretarea ariei „O sole mio“ pe scena de la „Românii au talent“, dar mai ales cu povestea de viaţă. Mai multe persoane din public au fost surprinse plângând, iar la final toată lumea s-a ridicat în picioare pentru a o aplauda pe concurentă.

„În afară de sănătate, pe care v-o dorim din plin, a cântat extraordinar. Poveştile triste fac parte din viaţa noastră, dar ea este un om extraordinar“, le-a spus Florin Călinescu tinerei şi mamei sale.

„Eu cred cu tărie că muzica poate face minuni, iar cea mai bună dovadă este prezenţa pe scenă a Claudiei. Cred că puterea de vindecare stă în mintea ei şi o să vedeţi că ea va reuşi tocmai cu ajutorul muzicii. Eu chiar cred că dacă ceva o poate ajuta cu adevărat, atunci cred că muzica este acel ceva. Scena şi publicul produc această magie, cineva dăruieşte ceva şi primeşte în schimb o energie pe care nu o poate lua de nicăieri din altă parte şi cred că asta o va ajuta foarte mult pe ea“, a declarat şi Andi Moisescu.

Copil grav bolnav, trebuia să ajungă urgent în Italia la operație, dat jos din avion de comandantul aeronavei

Elevă română din Savona, premiată la Quirinale de Președintele Italiei: ”Este o mare satisfacție” – VIDEO

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ryanair şi Wizz Air, amendate în Italia. Consiliul Concurenței: clienții sunt înșelați cu taxa de bagaje

Accident mortal la Brescia, muncitor român, tatăl a trei copii, a adormit la volan și s-a ciocnit de o stâncă