in

Senator italian speriat că circulă cu țigani în avion, pe o linie Blue Air: ”Este o adevărată companie low cost”

Giacomo Stucchi, președinte al Copasir (Il Comitato parlamentare per la sicurezza della Repubblica), le oferă fanilor săi fotografia unei familii care călătorește în același avion cu el către România. Și comentariile rasiste se dezlănțuie. Un selfie cu aer îngrijorat, pasagerii la coadă pe scara avionului, un tătic și o mămică cu un copil în brațe.

Senatorul leghist Giacomo Stucchi, președinte al Comitetului parlamentar de control al Serviciilor Secrete (Copasir), luni 10 octombrie s-a transformat în fotoreporter înainte de a zbura de la Bergamo în România. ”În plecare de la #OrioalSerio către București. Companie #lowcost. Adevărată #lowcost. #noi experiențe”, a scris pe Facebook alături de fotografiile sale.

Stucchi ar fi fost convins de faptul că Blue Air este o ”adevărată low cost” întocmai de familia pe care a fotografiat-o fără să știe și care a ajuns pe scaunele din spatele lui și în memoria telefonului său. Este foarte probabil de etnie romă și, judecând după prezentare, prea săracă pentru gusturile senatorului.

După ce a postat-o pe Facebook, ascunzând numai fața copilului, comentariile xenofobe ale fanilor săi s-au dezlănțuit, în italiană și bergamască. În continuare vă prezentăm câteva, cu numele și prenumele iluminaților autori:

Giuseppe Rampolla: “Atenție la portofel!”;

Serena Fassi: “Atenție la bagaje!”;

Marco Prandini:”Din păcate este mai rău în centru la Milano. Ai încredere!”.

Cristiano Aldegani: “Doamne, ce companie frumoasă!”.

Claudio F. Lorenzi: ”Să sperăm că nu se vor întoarce… cine sunt?”;

Gigi Luigi Uberti : “Să sperăm că rămân acolo!!!”;

Luca Paolini: “ eh… faptul că merg cu avionul înseamnă că în Italia se câștigă destul de bine… încât să nu trebuiască să iei autocarul”

Și astfel, în timp ce președintele Copasir se bucura de scurta călătorie a sa în România (”Nicio problemă. Totul ok. Acum deja la muncă”, a scris apoi pentru a-și liniști amicii), acelei mame și acelui tată arătați cu degetul ca hoți și săraci poate le șuierau urechile. Lucruri (urâte) care se întâmplă când ai un leghist drept coleg de zbor.

Elvio Pasca

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Decizie la Chieti în cazul morții unui român. Cât valorează viața unui muncitor la tăiat lemne în Italia: 20.000 de euro

Român din Italia condamnat și închis pe nedrept timp de peste 4 ani, găsit complet nevinovat de Curtea de Casație