in

Decizie la Chieti în cazul morții unui român. Cât valorează viața unui muncitor la tăiat lemne în Italia: 20.000 de euro

Un bărbat de 45 de ani din Palena, Rocco Muscente, patron al unei firme cu activități forestiere, a fost condamnat de tribunalul din Chieti la doi ani de închisoare, cu suspendarea pedepsei, pentru ucidere din culpă referitoare la moartea unui angajat de-al său român, Ștefan Borcanu, de 42 de ani, zdrobit de un copac pe 26 iulie 2011.

Bărbatul a fost condamnat și la despăgubirea daunelor într-un proces separat și la plata a 20.000 de euro în favoarea fiecărei părți civile, adică părinții și cei trei frați ai victimei. Borcanu a murit zdrobit de un copac pe care îl tăiase, ce inițial a rămas sprijinit de un alt copac, în echilibru, iar apoi s-a prăbușit la pământ ucigându-l pe bărbat pe loc.

Faptul s-a întâmplat la Palena, pe un teren cu înclinația de 90% devenit alunecos din cauza ploii.

Potrivit acuzării, Muscente nu adoptase măsuri de prevenție adecvate astfel încât să utilizeze pentru acel tip de lucrări numai lucrători care au primit instrucțiuni și formare corespunzătoare. Și nu l-a format pe Borcanu, angajat de numai trei zile, în manieră specifică, în special referitor la toate riscurile aferente sarcinilor de muncă efectuate de el și astfel privind posibilele daune și bunele practici ce trebuiau adoptate.


Citiți și:

Român de 52 de ani, și-a pierdut viața în accident de muncă la Borgoricco. Era mândru de fiul din Anglia

”Să-ți pierzi viața lucrând este un fapt inacceptabil”, român mort la locul de muncă în Trento

Moncalieri, muncitor român mort la muncă, a căzut de la 9 metri. Lasă în urmă soţia şi două fiice

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Candidații din diaspora MINT când declară că au domiciliul în țară: MAREA ILEGALITATE a alegerilor din 11 decembrie

Senator italian speriat că circulă cu țigani în avion, pe o linie Blue Air: ”Este o adevărată companie low cost”