in

Apel către românii din provincia Latina: «Vaccinaţi-vă!»

În provincia Latina, Lazio, spitalele trec în „scenariul 2” şi suplimentează paturile pentru bolnavii Covid. Autoritățile fac apel către românii din zonă să se vaccineze şi cer ajutorul preoților ortodocși să se implice pentru a-i convinge să facă acest pas. Vorbim despre o comunitate de români care depăşește 17.000 de persoane, dintre care doar 44% dintre aceștia s-au vaccinat, scrie Corriere della Sera.

Până atunci s-a reintrodus obligativitatea purtării măștilor în aer liber, iar infecțiile cresc de la o zi la alta, ajungând la peste 140 de cazuri într-o singură zi, mult față de ce exista până acum.

„Dacă va continua așa, obligația purtării măștii ar putea fi prelungită cu încă două săptămâni. În Aprilia sunt puțini vaccinați: a treia doză inoculată este la 3% din populație, față de o medie regională de 38%. Indicele Rt a ajuns la 1,8 și este, de asemenea, foarte mare”, spune Antonio Sabatucci, de la departamentul local de sănătate publică.

Autoritățile din Lazio cer izolarea românilor și bulgarilor. ”Este necesară carantina”

Primarul Antonio Terra a confirmat că „luni, pe baza datelor, se va lua o decizie dacă se prelungește cu una sau două săptămâni obligația de a purta măști”, subliniind îngrijorarea orașului, dar mai ales a comercianților că sărbătorile de Crăciun vor fi stricate din cauza acestei situaţii. ”Aprilia (n.r. oraș din această provincie) are mulți străini foarte sensibili în ceea ce privește vaccinarea, în special marea comunitate din est”, a comentat primarul.

Consilierul regional pentru sănătate, Alessio D’Amatoa făcut apel la comunitatea românească de aici să se vaccineze.

”Acoperirea de vaccinare, în special cea a cetăţenilor români este foarte scăzută, doar 44% din cei peste 17.000 de locuitori. S-a cerut colaborare și autorităților religioase care s-au pus la dispoziție și le mulțumim pentru asta”, a spus el.

Amintim că la începutul lunii noiembrie, consilierul pentru sănătate al Regiunii Lazio din Italia a cerut izolarea celor care vin din România și Bulgaria, devenind primul oficial italian care susține o astfel de soluție pentru țările în care vaccinarea este la cote extrem de scăzute „Guvernul trebuie să-i izoleze pe cei care sosesc din unele țări din Est”, a propus Alessio D’Amato, scrie G4 Media.

Situația din Italia este similară cu cea din Spania, unde personalul sanitar din provincia spaniolă Castellon (cu o prezență românească masivă) este îngrijorat de numărul tot mai mare de români nevaccinaţi care ajung la spital. Îngrijorarea a apărut în luna septembrie, când datele Direcţiei de Sănătate Publică arătau că 70% dintre persoanele internate în spitalele din Castellon cu Covid erau români, iar 80% dintre aceştia erau nevaccinaţi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Berlusconi a facut a treia doza

Berlusconi a făcut a treia doză de vaccin: „Acum e rândul tău” – VIDEO

insarcinata vaccin

Caserta, s-a vaccinat în luna a noua de sarcină. A doua zi, copilul a murit