in

Românii din Ginosa nu au fost uitați de Consulatul de la Bari: consulat itinerant și discuții cu autoritățile italiene

 

Consulatul General din Bari a organizat în perioada 13-14 decembrie 2018 un consulat itinerant în localitatea Ginosa din Provincia Taranto, Regiunea Puglia. Cu această ocazie echipa CG Bari, alături de consulul general, au oferit consultanță și efectuat servicii consulare cetățenilor români, din Ginosa și localitățile limitrofe, constând în documente de călătorie (pașapoarte și titluri de călătorie), acte notariale (procuri), precum și acte de stare civilă.

 

Cu acest prilej, consulul general Lucreția Tănase a avut întâlniri cu primarul din Ginosa, Vito Parisi, ocazie pentru a fi discutate modalități de sprijinire a comunității române din localitate.

Astfel, reprezentantul local a pus la dispoziție biroul de relații cu publicul, pentru distribuirea broșurii intitulată ”Protecția în Domeniu” adresată cetățenilor români care lucrează în agricultură, broșura conținând materiale în limbile italiană și română privind drepturile muncitorilor din agricultură, în conformitate cu legislația muncii din Republica Italiană, datele de contact ale oficiului consular, precum și serviciile consulare ce pot fi accesate prin portalul extern al E-Cons.

Totodată, primarul Vito Parisi, a dispus că pe pagina web oficială a Primăriei din Ginosa să fie creată o rubrică specială, dedicată cetățenilor români rezidenți în localitate, cu informații utile și de interes în limbile română și italiană, inclusiv accesarea broșurii ”Protecția în Domeniu”.

Reprezentanții CG Bari, au avut discuții și cu șefii birourilor de stare civilă și evidență a populației din Primăria Ginosa pentru a cunoaște relația dintre autoritățile locale și cetățenii români, precum și modalitățile de sprijinire și soluționare a solicitărilor primite din partea comunității române.

În contextul prezenței la Ginosa, consulul general a acordat un interviu ziaristul Michele Cassano de la postului local „Ginosa Radiotvweb”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

Roma, 35 de femei antreprenor din România și din Italia s-au reunit la un eveniment organizat la Ambasadă: ”Femeia Antreprenor 2018”

În Italia 2,8 milioane de mașini fără asigurare, dar Lega acuză străinii: «Gata cu șmecherii cu numere străine, pomana s-a terminat»