in

În Italia 2,8 milioane de mașini fără asigurare, dar Lega acuză străinii: «Gata cu șmecherii cu numere străine, pomana s-a terminat»

În Italia circulă mai mult de 2,8 milioane de vehicule pe șosele fără asigurare, aproximativ 6,3% din total, în timp ce în Sud se atinge un vârf de peste 10%. Aceste date alarmante au fost prezentate de ANIA, Asociația Națională a Societăților de Asigurări, în cadrul unei conferinței naționale cu titlul “Siguranța rutieră: între nevoile de securitate, tehnici de investigare și protecție administrativă”, organizată la Cagliari de Poliția Rutieră.

Cu ocazia conferinței, a fost prezentat un plan național care urmărește monitorizarea și combaterea evaziunii asigurării, precum și a lipsei reviziei tehnice, de asemenea extrem de răspândită în Italia.

În aceste condiții, demonizarea șoferilor străini care circulă cu mașini înmatriculate în străinătate este cel puțin lipsită de măsură.

Politicieni italieni s-au întrecut în acuzații la adresa „șmecherilor” care circulă cu numere străine. După ministrul Transporturilor, Danilo Toninelli (M5S), un senator din Lega Nord a aplaudat sancționarea șoferilor străini.

Maurizio Campari, sentor leghist de Parma, a declarat: „Datorită Legii Salvini, pomana s-a terminat (la pacchia è finita) și pentru șmecherii cu numere străine care nu plăteau amenzi, evitau taxele la fisc și nu plăteau impozit și asigurare în Italia.

Acum, cei care locuiesc în țara noastră de mai mult de 60 de zile nu mai pot conduce cu un vehicul cu numere de înmatriculare străine. Până ieri, mulți au profitat de numerele de înmatriculare străine, pentru comiterea oricărui tip de infracțiune: de la parcarea interzisă la situații mai periculoase, cum ar fi exces de viteză sau lipsa de asigurare. Pe lângă o nedreptate, acest lucru a creat un pericol real pentru persoane. Chiar și aici, muzica s-a schimbat.

Străinii rezidenți în Italia de mai mult de 60 vor trebui să își înmatriculeze mașina în țara noastră, altfel sunt sancționați cu amendă de 712 de euro și oprirea de la circulație a vehiculului. Au 180 de zile pentru a se pune în regulă, după care, dacă vehiculul nu a fost înregistrat în Italia sau nu a fost returnat în străinătate cu foaie de plecare, este prevăzută confiscarea.

Cu această nouă lege, guvernul dă un mesaj puternic împotriva tuturor șmecherilor care nu plătesc asigurare, taxa aută, revizie și amenzi. Chiar și pentru ei, aerul s-a schimbat”, a declarat senatorul Maurizio Campari, uitând că marea majoritate a celor care circulă fără asigurare și fără revizie sunt italieni.

Sorin Cehan

Mașini românești confiscate, Ministrul Transporturilor, Danilo Toninelli foarte satisfăcut: «Acești șmecheri au încetat să-și facă de cap»

Românii din Ginosa nu au fost uitați de Consulatul de la Bari: consulat itinerant și discuții cu autoritățile italiene

Un preot din Italia a reușit să doteze un spital din România cu aparatură electrocasnică: ”Am reuşit să mobilizez creştinii din parohie”