in

Salariul unei menajere în Italia: O diferență copleșitoare față de România

Într-o lume în care migrația a devenit o realitate comună pentru mulți români în căutarea unui trai mai bun, Italia a devenit unul dintre destinațiile preferate pentru cei care caută oportunități de muncă. Cu toate că plecarea de acasă vine adesea cu sacrificii și provocări, pentru mulți este un pas necesar pentru a-și asigura un viitor mai stabil și mai prosper. Salariile sunt destul de mari, chiar pentru meserii unde nu este necesară multă calificare. Aflați în continuare cât este, de exemplu, salariul unei manajere în Italia.

Menajere, îngrijitoare și babysitter: salariul minim pentru anul 2024

Atracția salariilor mai mari

Una dintre principalele atracții ale Italiei pentru români este salariul mai mare oferit pentru aceleași posturi comparativ cu România. În special pentru femeile de serviciu, care reprezintă un segment semnificativ al forței de muncă emigrante, oferta financiară este uneori de două sau chiar trei ori mai mare decât ceea ce ar putea câștiga în țara lor natală.

Potrivit unor surse din domeniul recrutării, o femeie de serviciu angajată în Italia poate câștiga între 1.600 și 1.800 de euro net lunar. Această sumă este considerabilă în comparație cu salariul mediu pe care l-ar putea câștiga în România. În plus, unii angajatori oferă și beneficii suplimentare, cum ar fi masă și cazare, ceea ce face economisirea banilor și asigurarea unui trai mai confortabil o realitate, scrie antena3.ro.

Succes colosal: Bucătar român din Italia, influencer alimentar cu 8,6 milioane de urmăritori pe TikTok

Colf și badante, perioada de proba 2023

Salariul unei manajere în Italia – Medie de 8 euro pe oră

De fapt, situația e mai complexă. Salariul orar al unui lucrător casnic variază de la 5,30 până la 11,45 euro pe oră pentru neconviețuitori. Salariul variază în funcție de categoria CCNL în care este încadrat lucrătorul casnic.

Așadar, dacă în ceea ce privește munca casnică orară, vrem să știm cât se plătește o menajeră pe oră în 2024, răspunsul depinde de experiența ei și de cadrul ei contractual dar media este în jur de 8 euro pe oră. Pentru mai multe detalii vă punem la dispoziție tabelul salarial care indică și majorările relative în vigoare de la 1 ianuarie 2024, pentru fiecare dintre tipurile de lucrători implicați.

Care sunt cele 15 locuri de muncă cele mai solicitate din Italia și unde se fac cele mai multe angajări

Pentru a afla cât costă o menajeră pentru 25 de ore pe săptămână, trebuie doar să citești categoria de referință în 2024 și să faci calculul corespunzător. De exemplu, un menajer de categoria BS, ca în cazul unui asistent de persoane autosuficiente sau al unei babysitter, va câștiga aproximativ 200 de euro pe săptămână la care se vor adăuga eventualele indemnizații, conform tabelului.

Salariul unei manajere în Italia

Cerințe și Perspective

Una dintre cerințele importante pentru o femeie de serviciu în Italia este o bună condiție fizică. Deși cunoașterea limbii italiene poate fi un avantaj, nu este întotdeauna esențială, iar mulți angajatori sunt dispuși să ofere cursuri de limba pentru angajații lor.

Pe lângă salariu, perspectiva unor ore de lucru relativ scurte, flexibilitate și un mediu de lucru decent sunt aspecte care atrag româncele să se angajeze în acest domeniu în Italia.

Italia, bonus pentru psiholog 2024 de până la 1.500 de euro. Cum îl pot solicita românii rezidenți

Salariul unei manajere în Italia – Comparativ cu România

Diferența în ceea ce privește salariul este cu adevărat remarcabilă atunci când comparam situația cu cea din România. În țara natală, o femeie de serviciu poate câștiga aproximativ 2.500 de lei pentru un program full-time. Comparativ cu salariul oferit în Italia, aceasta este doar o fracțiune din câștigurile pe care le-ar putea obține în străinătate. Italia rămâne un punct de atracție major pentru cei care caută oportunități de muncă și un nivel mai ridicat al calității vieții.

Angajatul din România încasează cel mai mic salariu din UE: ”Migraţia forţei de muncă în străinătate nu se va opri”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A ieșit să se plimbe în pădure, ucis de trei Rottweiler. Ce riscă proprietarul câinilor

crima exorcizare

Zece zile de oroare la Palermo, un bărbat și-a ucis soția și doi copii: ”Era diavolul în casă”