in

Angajatul din România încasează cel mai mic salariu din UE: ”Migraţia forţei de muncă în străinătate nu se va opri”

Angajatul din România încasează cel mai mic salariu din UE: ”Migraţia forţei de muncă în străinătate nu se va opri”. Deputatul PNL pentru diaspora, Valentin Făgărăşian, apreciază că reformele fiscale realizate de Guvernul României în această toamnă ar fi trebuit să cuprindă, în mod obligatoriu, şi un calendar precis privind reducerea progresivă a poverii fiscale care apasă pe salariile angajaţilor şi pe competitivitatea firmelor româneşti, aspect care a fost neglijat de Guvern, iar consecinţele economice vor fi pe măsură.
>>> L-a cunoscut pe Berlusconi, a intrat în politică în 2012, acum e deputat ales în Diaspora. Interviu cu Valentin Făgărășian

Angajatul din România încasează cel mai mic salariu din UE: ”Migraţia forţei de muncă în străinătate nu se va opri”

„Salut iniţiativa Fundaţiei Romanian Business Leaders, care a realizat un studiu comparativ, la nivelul a 16 state europene, privind impozitarea veniturilor din salarii. Rezultatul acestui studiu reprezintă o confirmare a celor spuse anterior şi de mine şi a faptului că, în ţara noastră, impozitarea muncii este printre cele mai împovărătoare din Europa, raportat la costurile suportate de angajator.

Cum să convingi un tânăr să rămână în ţară când, din 1.000 de euro salariu brut, în România, acesta rămâne în mână cu puţin peste 50%, în timp ce în Italia sau Olanda încasează aproape trei sferturi (72%-74%)? Cum să fie firmele româneşti competitive când, prin costul ridicat al forţei de muncă, finanţează cheltuielile de bază ale statului.
>>> Repatrierea persoanelor fugare, condamnate definitiv în România, spală imaginea românilor onești

Aşadar, ne facem o falsă iluzie că majorările salariale din anumite domenii îi vor aduce acasă, în România, pe cei care muncesc astăzi în statele Uniunii Europene. De asemenea, nu văd cum se pot dezvolta firmele româneşti, când sunt nevoite să susţină costuri atât de ridicate, în principal fiscale, ale forţei de muncă. Atunci când Guvernul a demarat elaborarea măsurilor de reformă fiscală, mă aşteptam să văd şi măsuri care să înlăture, progresiv, o parte din povara fiscală aplicată salariilor. Poate nu de anul acesta, dar măcar începând de anul viitor! Acest lucru nu s-a întâmplat şi pare că nu există vreo intenţie a Guvernului de a sprijini munca oficială.
În Italia, femeile câștigă cu 8 mii de euro mai puțin pe an decât colegii lor, potrivit INPS

Aşadar, fără măsuri care să stimuleze salarii nete mai mari în România, nu vom avea nici firme competitive, nici români dornici să se întoarcă în ţară, iar economia românească va depinde de angajaţi aduşi de pe alte continente ale lumii, în timp ce angajaţii români, bine calificaţi, contribuie la dezvoltarea altor economii europene.”

Deputat PNL
Valentin FĂGĂRĂŞIAN

8 noiembrie 2023

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Iată cât voi primi ca pensie.” Claudio Amendola, polemica asupra cifrei lunare

Diferența de salariu între femei și bărbați în Italia

În Italia, femeile câștigă cu 8 mii de euro mai puțin pe an decât colegii lor, potrivit INPS