in

Scala din Milano, pierderi de 23 de milioane de euro, peste 150 de spectacole și evenimente speciale anulate

Scala din Milano, celebra opera italiană, a înregistrat deja pierderi de 23 de milioane de euro de la începutul pandemiei de COVID-19, dar speră să-și reia activitatea în septembrie cu spectacolul ”Requiem”, de Giuseppe Verdi, a anunț miercuri directorul instituției, Dominique Meyer, informează presa italiană.

”Intenționăm să prezentăm Requiem-ul de Verdi, în versiunea lui Toscanini de după război, care face trimitere la acea perioada, și va simboliza un gând îndreptat către familiile afectate, către cei decedați”, a explicat Dominique Meyer pentru postul de televiziune Rai News 24.

”Vom avea apoi Simfonia a IX-a, de Beethoven, care este un mesaj de speranța, iar apoi, în toamna, La Traviata, în versiunea pusă în scenă de Liliana Cavani”, a adăugat directorul teatrului, care a preluat funcția de director la Scala în urmă cu câteva luni, după ce, timp de zece ani, s-a aflat la conducerea Operei din Viena.

Dominique Meyer a pregătit un plan de reluare a activității și garantează că sala de spectacole nu-și va redeschide porțile decât după ce se va asigura că personalul și spectatorii sunt în siguranță din punct de vedere sanitar.

”Trebuie să fim realiști, am pregătit acest program pentru cazul în care va fi posibil să-l punem în aplicare, căci dacă distanțarea socială este posibilă într-un mic magazin sau restaurant, într-o sala în care se află 2.000 de spectatori și 350 de angajați, acest lucru este dificil de realizat”, a explicat Dominique Meyer.

El a precizat că Scala a pierdut deja 23 de milioane de euro din vânzări de bilete în urmă anulării a circa 150 de reprezentații, precum și a unor evenimente speciale, dar speră că, în ciuda acestor lucruri, să prezinte în 2020 un buget echilibrat.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Impactul pozitiv al pandemiei în Italia: Infracțiunile au scăzut cu 66.6% față de aceeași perioadă a anului trecut

Italia, patronii de restaurante și pizzerii își pierd răbdarea: ”Ne simțim stingheri și abandonați de guvern”