in

Italia, patronii de restaurante și pizzerii își pierd răbdarea: ”Ne simțim stingheri și abandonați de guvern”

Proprietarii de restaurante nu mai au răbdare în case, spun că sunt în pericol să își piardă afacerile și acuză guvernul că transmite mesaje confuze. Patronii spun că vor merge și vor preda cheile localurilor lor Primăriei din Roma. În Napoli, pizzeriile au fost redeschise după un protest.

Disperați și cu localurile închise, proprietarii de restaurante și baruri din Roma ies din case și cer guvernului să ia măsuri. Oamenii spun că nu își mai pot ține mult timp localurile închise, pentru că sunt în pericol să nu le mai poată deschidă deloc.

„Nu vrem să stăm acasă și să ne resemnăm, pentru că asta este casă noastră și am sacrificat totul pentru binele afacerii noastre. Trebuie să știm ce putem face pentru a redeschide, pentru că trebuie să redeschidem”, spune Veronica Laurenza, proprietar de restaurant.

Ca parte a relaxării măsurilor de carantină, guvernul de la Roma a anunțat că, din 4 mai, restaurantele pot să se deschidă, dar doar pentru cei care comandă mâncare la pachet și abia din 1 iunie pentru cei care vor să ia masă la restaurant. Oamenii acuză guvernul că transmite mesaje confuze, în timp ce ei pierd bani cu fiecare zi în care au lacătul pe ușa.

„Ne simțim stingheri și abandonați de guvern, pentru că nu înțelegem ce se va întâmplă. Nu sunt măsuri clare”, spune și Daniele Paoluci, proprietar de restaurant.

În semn de protest, proprietarii de restaurante spun că vor merge și vor preda cheile de la localurile lor, primăriei din Roma.

Mai norocoși sunt proprietarii de pizzerii din Napoli, care au putut redeschide deja, dar tot după un protest în care au atras atenția că mulți dintre ei sunt în pragul falimentului.

„Sunt foarte fericit că am redeschis, pentru că aceste 40-50 de zile de carantină au fost foarte dificile pentru cei că noi, obișnuiți să meargă la muncă de la 10 dimineață până seară târziu. Să stau acasă a fost dificil, 7 zile din 7, pentru 40 de zile”.

În regiunea Campania, care include și Napoli, autoritatile au ridicat restricțiile în ce privește livrările de înghețată, produselor de patiserie și cofetărie și cele ale barurilor.

Italia rămâne țară cea mai lovită de epidemia de coronavirus. Sunt peste 27 de mii de morți acolo, iar numărul infectarilor a depășit 200.000.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/disperare-la-hallstatt-cel-mai-pitoresc-sat-din-austria-noi-depindem-in-proportie-de-95-de-turistii-straini/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scala din Milano, pierderi de 23 de milioane de euro, peste 150 de spectacole și evenimente speciale anulate

Italienii plâng după muncitorii români: „Preferă să plece în Germania și Marea Britanie, unde sunt plătiți mai bine”