in

Italienii plâng după muncitorii români: „Preferă să plece în Germania și Marea Britanie, unde sunt plătiți mai bine”

„Germania, Regatul Unit şi Franţa se pregătesc să aducă din România cât mai mulţi lucrători agricoli”, spune Jean-René Bilongo, reprezentant al Federaţiei Muncitorilor Agroindustriali din Italia, citat de Euronews, potrivit Adevărul.

Acesta și-a exprimat îngrijorarea că Italia, care în mod tradiţional era principala destinaţie de muncă a românilor, ar putea fi evitată anul acesta, printre altele, şi pentru salariile mai mari pe care le oferă alte state vest-europene.  

Acest fapt ar putea avea consecinţe grave asupra economiei italiene, pentru că, după cum subliniază Jean-René Bilongo, românii sunt „lucrători cu abilităţi foarte bune, care au dobândit un grad deosebit de profesionalism, care susţin agricultura şi, prin urmare, contribuie la calitatea produselor alimentare şi a agriculturii Made in Italy”.

Euronews constată totodată că „nevoile economice ale lucrătorilor prevalează asupra preocupărilor pentru propria sănătate, în ciuda pericolului exprimat de mai multe ONG-uri cu privire la riscul de infectare cu coronavirus”.  

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Italia, patronii de restaurante și pizzerii își pierd răbdarea: ”Ne simțim stingheri și abandonați de guvern”

amendă record

Amendă record pentru un bătrân care a ieșit să-și aducă acasă oile scăpate din ţarc. «Din pensia de 700 de lei îi este imposibil să plătească»