in

Scena Nașterii Domnului cu două mame, șoc la o biserică din Avellino. „Iosif a fost eliminat, blasfemie”

Scena Nașterii Domnului, amenajată cu două mame. Ieslea construită la o biserică din provincia Avellino a creat polemici. „Papa spune că nimeni nu trebuie exclus”, explică preotul paroh Don Vitaliano Della Sala, despre alegerea de a amenaja ieslea LGBT. Mauzirizo Gasparri, Forza Italia, reacționează dur: „Act de blasfemie”.

Citește și ► Călătorie șoc în orașul care a anulat Crăciunul. Acesta va fi viitorul nostru – VIDEO

Scena Nașterii Domnului cu două mame

Oscenă de naștere cu două Madone. A fost creat de Don Vitaliano Della Sala, paroh al Bisericii SS. Pietro e Paolo în Capocastello di Mercogliano din provincia Avellino, pentru a sublinia modul în care viitorul Bisericii Catolice este în logica incluziunii, „o Biserică a inclușilor și nu a excluderii”, după cum a spus preotul paroh.

„Realitatea este că astăzi există alte tipuri de familii. În oratori, la catehism, sosesc copiii cuplurilor divorțate, singure, dar și gay. Și trebuie să-i tratăm pe toți la fel, cu respect. Pe de altă parte, Papa Francisc însuși spune că Biserica nu trebuie să excludă pe nimeni”, afirmă el, citat de RaiNews. „Este 2023 și am vrut să pun un cuplu curcubeu în scena nașterii pentru că și ei sunt un tip de familie. Nu mai există o familie tradițională. Și trebuie să ținem cont de acest lucru pentru că – reiterează el – Iisus Hristos se încarnează și pentru ei”.

Citește și ► Italia, învățătoare suspendată pentru că a recitat în clasă Tatăl Nostru și Ave Maria

„Blasfemie”

Inițiativa preotului, apropiată de problemele LGBTQ+, a stârnit imediat controverse din partea conservatorilor, începând cu cea a senatorului Maurizio Gasparri care consideră că inițiativa preotului paroh din Capocastello di Mercogliano este lipsită de sens, susținând că este chiar „blasfemioasă”.

„Un gest consternător, este încă un act de blasfemie adevărată, cu înlăturarea Sfântului Iosif și, trebuie să ne imaginăm, aluzii clare la adresa Madonei, așa cum suntem obișnuiți să vedem în multe procesiuni care pretind drepturi și toleranță, dar uitând să respecte lumea catolică – continuă liderul grupului Forza Italia în Senat – Lăsați-l și pe preotul paroh al Bisericii Sfinții Petru și Pavel să reflecteze asupra acestui lucru și să se dedice drepturilor și incluziunii fără a cădea în provocări ușoare care jignesc sensibilitatea noastră a tuturor și care nu au nicio legătură cu misiunea lui” conchide el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
întors acasă după 15 ani de Italia

Povestea de succes a unui român întors în țară după 15 ani de Italia: „Acum am propria mea afacere”

Pensionarea în 2024 în Italia

Cum pot ieși la pensie în 2024 românii din Italia, schimbări mari pentru cei care vor să-și părăsească locul de muncă