in

Șeful Protecției Civile din Italia: „Pentru fiecare infectat oficial sunt 10 neînregistrați. Probabil sunt 600 de mii infectați până în prezent”.

Șeful Protecției Civile, Angelo Borrelli, spune că probabil în Italia de azi există aproximativ 600 de mii infectați de noul coronavirus. Numerele oficiale vorbesc de 63 de mii, dar într-un interviu acordat ziarului La Repubblica, Borrelli recunoaște: „Raportul de un pacient confirmat la fiecare zece nerecenzați este credibil”.

Borrelli rămâne prudent în fața datelor privind contagiunile care au încetinit timp de două zile consecutive: „Măsurile de acum două săptămâni încep să se simtă – observă el – în următoarele ore ar trebui să vedem alte efecte, vom înțelege dacă curba de creștere este cu adevărat aplatizată”.

Într-o săptămână, Italia, conform proiecțiilor matematice, va depăși China la numărul de infecții: „Nu m-aș fi așteptat niciodată”, recunoaște Borrelli, care a văzut și 12 dintre colaboratorii săi infectați. Șeful Protecției Civile nu acuză guvernul pentru erori de subestimare: „La 31 ianuarie – spune el – acest guvern a declarat o stare de urgență și a blocat zborurile către și dinspre China, mi se pare că am înțeles imediat că această epidemie a fost o problemă serioasă „.

Șeful Protecției Civile, Angelo Borrelli, reunoaște dificultățile de a se aduce în Italia materialele de siguranță care să se ocupe de urgență coronavirus. „India, Rusia, România, Turcia au blocat exporturile. Vor să fie gata pentru vârfurile lor. Am intervenit cu ambasadele, dar mă tem că măștile din străinătate nu vor mai veni.”

Conform datelor din 23 martie, un număr de 63.927 de persoane din Italia au fost infectate cu coronavirus până în prezent. Ieri erau 50.418 persoane pozitive, o creștere de 3.780 față de ziua precedentă. 7.432 de persoane s-au vindecat, cu o creștere de 408 de unități. Ieri totalul deceselor a ajuns la 6.077, cu 601 mai mult decât cu o zi înainte. Există 3.204 pacienți internați în terapie intensivă, încă 195 față de ziua anterioară. Dintre acestea, 1.183 sunt în Lombardia.

Vestea bună este că această creștere a numărului de victime a scăzut pentru a doua zi consecutivă.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coronavirus Italia, ușoară scădere a noilor cazuri și a deceselor, astăzi „doar” 600 de morți și 3800 de noi contaminați

Tot mai mulți români disperați în Italia. „Am rămas de 10 zile pe străzi, bătut și tâlhărit”