in

Și-a aruncat canapelele pe câmp, poliția le aduce înapoi acasă: 10.000 de euro amendă

După ce a abandonat canapele vechi pe un câmp, un bărbat de 43 de ani este identificat: poliția locală și Geco, firma de salubritate, le aduc la el acasă și filmează un videoclip pe melodia ‘The lion sleeps tonight’. În timpul nopții, a abandonat două canapele în mediul rural, dar poliția locală l-a descoperit și i le-a dus acasă, aruncându-le în grădina sa. Nu numai atât, autorul, un italian în vârstă de 43 de ani, rezident în Rimini, dar care locuiește în orașul Bassa, va primi o amendă de 10.000 de euro.
>>> Milioane de familii își pierd casele: drama italiană despre care nimeni nu vorbește

Și-a aruncat canapelele pe câmp, poliția le aduce înapoi acasă

Un gest frapant care reprezintă cel mai recent act în războiul împotriva abandonului de deșeuri declarat de administrația municipală, primarul Sebastian Nicoli. Incidentul a avut loc în noaptea de duminică 11 spre luni 12 când, profitând de întuneric, bărbatul de 43 de ani a încărcat cele două canapele cu 3 locuri în camionul vecinului său, care este și proprietarul său, și a condus până pe Via Albarotto, aruncându-le pe un câmp. Cel mai probabil, bărbatul știa că strada nu este supravegheată de camere de luat vederi și că, în trecutul recent, a fost subiectul unor abandonuri, imediat sancționate, de către cetățeni extracomunitari care locuiesc în apropiere, scrie bergamo.corriere.it.

Cele două canapele au fost observate la prima oră de către trecători, care au sesizat fapta la Poliția Locală. Ofițerii aflați sub ordinele comandantului Arcangelo Di Nardo nu s-au descurajat și au început să verifice imaginile sistemului de supraveghere video al orașului, reușind să dea de urma unui camion cu două canapele la bord. Înregistrările au arătat același vehicul câteva minute mai târziu, parcurgând același drum în direcția opusă, dar gol.
>>> Vestul Sălbatic la Roma, chiriaș român împușcat de proprietarul casei. „Mi-a insultat soția”

”Abandonul a fost doar temporar”

În acest moment, au fost implicate biroul tehnic și Geco, compania care gestionează serviciul de colectare a deșeurilor, și s-a luat decizia de a returna camionul la domiciliu în cursul dimineții, împreună cu patrulele de poliție locală. Bărbatul în vârstă de 43 de ani s-a justificat spunând că „abandonul a fost doar temporar și că dorea să se întoarcă să le ridice”. El a fost acuzat de o amendă de 10.000 de euro în conformitate cu noile reglementări. În schimb, el a susținut că camionul a fost folosit fără știrea vecinului său.

„De un an și jumătate”, explică Nicoli, „de când există o colectare punctuală, intervenim acolo unde există aspecte critice pentru a rezolva situația. Livrarea la domiciliu este un gest frapant, dar și extrem de simbolic, pentru a explica faptul că nu dăm niciun pas înapoi în ceea ce privește abandonarea deșeurilor. Mesajul pentru cei deștepți este că nu trebuie să creadă că pot face ce vor pe seama comunității. Vreau doar să vă reamintesc că în municipiul nostru, pentru cei care sunt la zi cu Tari-ul (taxele locale), există un serviciu care se ocupă de eliminarea gratuită a deșeurilor voluminoase.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Milioane de familii își pierd casele: drama italiană despre care nimeni nu vorbește

Primăria Bologna anunță sprijin pentru înmormântarea Ştefaniei și a copiilor ei. „Suntem alături de familie”