in

Sindicate din Italia și România, în ajutorul muncitorilor exploatați: acord între Cgil și Frăția

Circa 35.000 de cetățeni români sunt rezidenți în Puglia și peste 17.000 dintre ei sunt angajați în agricultură. Din această cifră se scad cei care lucrează neregulamentar, aproximativ 3.000. Aceste date sunt furnizate de secretarul general al Flai – Cgil din provincia Barletta-Andria-Trani (BAT), Gaetano Riglietti.

Flai-Cgil din Puglia și sindicatul românesc Frăția au semnat un acord pentru cooperarea între Federația Lucrătorilor Agricoli și sindicatele de profil ale României CNSLR Frăția și Agro-Frăția, în colaborare cu ambasada României și consulatul român din Puglia.

Inițiativa numită ”Două națiuni, o unică protecție”, «vizează o mai mare protecție a lucrătorilor angajați în sectorul agricol în Puglia – subliniază Riglietti – și să favorizeze ieșirea la suprafață a muncii ”la negru” pentru combaterea exploatării forței de muncă pe câmpuri».

«De doi ani există o înțelegere politică între organizațiile noastre pentru protejarea cetățenilor români care lucrează în agroindustrie, 115.000 în Italia la o comunitate de 1,2 milioane de persoane», a explicat pe timpul conferinței de presă ținută la sediul Cgil Puglia Pietro Ruffolo, responsabil Departament Politici Internaționale al Flai, la care era prezent și președintele național Frăția, Leonard Barascu.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sudul Italiei, muncă la câmp pentru 1 euro pe oră, mulți muncitori agricoli români, niciun italian

Convine să cumpărăm casă în Italia, în momentul de faţă? Răspund profesioniștii