in

Spitalele din Napoli sunt suprasolicitate. Bolnavii primesc oxigen direct în mașinile personale

Spitalele din Napoli nu mai fac faţă numărului mare de pacienţi, așa că unii sunt tratați în mașină, scrie Sky News.

Joi, în fața spitalului Cotugno s-a format o coadă de mașini și ambulanțe. Astfel, lucrătorii medicali au verificat persoanele care așteaptă la coadă în vehiculele lor și au oferit rezervoare de oxigen celor cu dificultăți de respirație.

Spitalul Cotugno din cel de-al treilea oraș ca mărime din Italia este un spital de boli infecțioase care în primul val al pandemiei a adoptat măsuri excepționale, fiind pe larg aclamat ca un „spital model”.

Antonio Abenante, un localnic, a declarat că este îngrijorat după ce nu a putut obține informații despre starea tatălui său, pentru că nu a putut intra în unitatea medicală.”Tatăl meu nu mi-a răspuns la telefon. Am sunat doctorul, dar mi-a spus că toți medicii din gardă sunt în izolare, pentru că s-au infectat”, a povestit el.

Altă localnică Elisa Esposito a povestit că tatăl ei s-a infectat cu noul coronavirus după ce a fost internat în spital, însă pentru altă problemă medicală. ”Este o situație groaznică, pentru că s-a prăbușit sistemul medical! Cum să te îmbolnăvești de COVID-19 când ești internat pentru altă boală? Era internat într-o secție nonCOVID!”, a declarat femeia.

Spitalele nu mai fac faţă numărului mare de bolnavi

Ministrul de externe italian Luigi Di Maio a afirmat într-o postare pe Twitter că este nevoie de o „intervenție imediată” în regiunea Campania în care se află și orașul Napoli. Postarea sa făcea referire la o înregistrare video care arată un pacient cu COVID-19 găsit mort într-o baie a unei alte unități medicale din Napoli, Spitalul Antonio Cardarelli.

Dr. Filippo Anelli, șeful asociației naționale a medicilor din Italia, a avertizat că, dacă rata actuală de infectare continuă, este posibil să nu existe suficienți medici pentru toți pacienții.

El a spus că, la nivel național, Italia are un total de 11.000 de paturi ATI, dar există specialiști doar pentru aproximativ 5.000 de pacienți.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iată care sunt efectele secundare ale vaccinului anticovid Pfizer. Ce spun voluntarii care au fost testați

Caserta, o româncă s-a ales cu dosar penal și amendă de 400 de euro, i-a agresat pe politiștii care o obligaseră să parte mască