in

Iată care sunt efectele secundare ale vaccinului anticovid Pfizer. Ce spun voluntarii care au fost testați

Efecte secundare, ca la toate vaccinurile, există. Potrivit site-ului Dagospia, care publică declarațiile unor voluntari care participă la testare, făcute unor ziare americane, se vorbește despre „febră, dureri de cap și dureri în tot corpul, similare cu cele ale gripei în sine”. Prin urmare, acestea ar fi efectele secundare experimentate după administrarea vaccinului Pfizer.

Carrie, o tânără de 45 de ani din Missouri, spune că a fost supusă celor două injecții necesare pentru administrarea completă a vaccinului: prima în septembrie și a doua în octombrie.

Efectele după administrarea vaccinului ar fi dureri de cap, febră și dureri similare cu simptomele gripei. „A doua oară, situația ar fi fost mai grea, dar totul s-a rezolvat în câteva zile”. Dagospia a raportat, de asemenea, mărturia unui alt voluntar în vârstă de 44 de ani, care a comparat efectele vaccinului Pfizer cu cele ale unei „mahmureli grele”. Chiar și în acest caz, totuși, simptomele au trecut rapid.

Efecte secundare similare celor raportate de voluntarii citați de Dagospia au fost deja descrise la începutul lunii octombrie. După cum amintește Il Giornale, „chiar și în acest caz, au fost raportate febră mare, epuizare, migrenă și tremurături, găsite la unii dintre participanții la studiile efectuate cu vaccinuri împotriva Covid-19 în desfășurare în Statele Unite, inclusiv în studiul Pfizer. În special, doi participanți, care au ajuns la faza 3 a procesului Pfizer, au vorbit despre efecte secundare similare cu cele ale gripei, cu febră, tremurături și dureri de cap.”

Chiar și în acest caz, totul s-a încheiat într-un timp scurt: „După 12 ore m-am simțit din nou bine și energiile mele s-au întors – a spus unul dintre voluntari – știam că voi avea efecte secundare, dar am fost uimit de severitate și durată”.

Mecanismul antidotului se bazează pe funcționarea unui segment de ARN: sistemul imunitar este învățat să recunoască virusul și să-l respingă, folosind mesajul ARN.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 3.6]
IPS Teodosie1

ÎPS Teodosie amenință că dă în judecată autoritățile dacă interzic pelerinajele de Sf. Andrei: «Voi căuta cei mai iscusiți avocaţi»

oxigen masina

Spitalele din Napoli sunt suprasolicitate. Bolnavii primesc oxigen direct în mașinile personale