in

ÎPS Teodosie amenință că dă în judecată autoritățile dacă interzic pelerinajele de Sf. Andrei: «Voi căuta cei mai iscusiți avocaţi»

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, amenință că va da în judecată autoritățile naționale și județene dacă vor interzice pelerinajele la Mănăstirea Sf. Andrei la sfârșitul acestei luni, transmite Constanța de azi.

Arhiepiscopul Tomisului susține că nu există niciun motiv pentru a fi interzise evenimentele religioase de la lăcașul de cult cu ocazia sărbătorii Sf. Apostol Andrei.

„Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați iscusiţi, pentru că, nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră spirituală. Vom ține toate regulile, este un loc atât de larg acolo”, a precizat IPS Teodosie.

„Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei. Este imposibil”

„Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei. Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar, eu cred că pot să ajungă toți românii. Este adevărat Apostolul tuturor românilor. Aici nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare națională, și chiar a fost pusă în calendar ca sărbătoare națională, sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de 1 decembrie, de asemenea sărbătoare națională, care ține de unirea tuturor românilor într-o singură țară”, a declarat arhiepiscopul Tomisului.

Acesta a adăugat că nu se mulțumește cu „restricții care nu au nicio logică și care restrâng drepturile noastre de închinători”.

Zilele trecute, Arhiepiscopul Tomisului s-a aflat în fruntea unui sobor de preoți care au oficiat o slujbă religioasă noaptea, pe străzile comunei constănțene Cogealac, pentru „alungarea” COVID-19.

Mai mulţi locuitori s-au alăturat soborului de preoți, în total fiind vorba despre peste 20 de oameni. În spatele alaiului a circulat o dubiță cu boxe prin care răsuna slujba.

În perioada pandemiei, IPS Teodosie s-a făcut remarcat prin mai multe declarații și acțiuni controversate. În 16 mai, a doua zi după instaurarea stării de alertă, arhiepiscopul Tomisului a împărtăşit mai mulţi copii pe treptele din faţa catedralei Sf. Petru şi Pavel din Constanţa, folosind acelaşi potir şi aceeaşi linguriţă.

De asemenea, Arhiepiscopia Tomisului a luat o decizie fără precedent- să refacă în noaptea de 25 spre 26 mai slujba de Înviere în toate bisericile și mănăstirile care țin de arhiepiscopie, decizie criticată de către Patriarhie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Stați liniștiți, vine Moș Crăciun și în acest an”, i-a asigurat Giuseppe Conte pe copiii îngrijorați

Iată care sunt efectele secundare ale vaccinului anticovid Pfizer. Ce spun voluntarii care au fost testați