in

„Stați liniștiți, vine Moș Crăciun și în acest an”, i-a asigurat Giuseppe Conte pe copiii îngrijorați

Un băiat de 5 ani i-a trimis o scrisoare premierului italian, Giuseppe Conte, îngrijorat că, anul acesta, Moș Crăciun nu va mai putea ajunge la el, având în vedere restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Băiatul i-a cerut premierului să-i dea o certificare specială lui Moș Crăciun, astfel încât acesta să poate ieși din casă și să ajungă cu daruri la cei mici.

În scrisoarea adresată lui Giuseppe Conte, Tomasso, în vârstă de 5 ani îl întreabă pe premierul italian dacă poate face o excepție în cazul lui Moș Crăciun astfel încât acesta să poată livrea cadourile.

Mama lui a avut grijă ca scrisoarea să ajungă prin e-mail la Guvern.

Moş Crăciun poartă mască şi poate merge oriunde în lume cu autocertificare, a scris joi pe Facebook premierul italian.

„Moş Crăciun mi-a garantat că are deja o declarație pe proprie răspundere internațională: poate călători peste tot şi împărţi cadouri tuturor copiilor din lume”, a scris Giuseppe Conte ca răspuns, potrivit Agerpres.

„Mi-a confirmat că foloseşte întotdeauna masca şi menţine distanţa corectă pentru a se proteja pe sine şi pe toţi cei pe care îi întâlneşte”, a adăugat premierul italian.

El l-a sfătuit apoi pe băiat să pună sub brad, pe lângă lapte cald şi biscuiţi, o sticluţă cu gel dezinfectant.

„Vreau să-ţi spun că nu va fi necesar să precizezi în scrisoarea ta către Moş Crăciun că ai fost cuminte, pentru că i-am spus eu deja”, a continuat şeful guvernului italian.

„Am auzit, de asemenea, că vrei să-i ceri lui Moş Crăciun să alunge coronavirusul. Nu uita să-i ceri şi un alt cadou”, a spus Giuseppe Conte în încheierea mesajului.

Italia, prima ţară din Europa afectată în primăvară de pandemia de COVID-19, se confruntă de câteva săptămâni cu un al doilea val virulent şi a depăşit recent un milion de cazuri de coronavirus.

Indiferent care va fi evoluţia pandemiei în următoarele săptămâni, ministrul afacerilor regionale, Francesco Boccia, a declarat joi că în acest an Crăciunul va fi sărbătorit în familie, într-un cadru foarte restrâns.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Transportator român „prins” la Bologna, ducea „badante” în Moldova: amendă 4.200 euro, microbuz sechestrat

IPS Teodosie1

ÎPS Teodosie amenință că dă în judecată autoritățile dacă interzic pelerinajele de Sf. Andrei: «Voi căuta cei mai iscusiți avocaţi»