in

Studii ale unor universități din Italia: ”Epidemia va mai dura un an şi va face 70.000 de victime”

Acestea sunt concluziile unui studiu efectuat de mai multe universităţi italiene şi publicat de revista Nature Medicine. Giulia Giordano, de la Universitatea din Trento: ”O relaxare fără reguli va duce la o creștere continuă a infecțiilor. Prin efectuarea de teste-tampon și urmărirea contactelor, am putea compensa sfârșitul perioadei de lockdown. Iar rata de replicare ar rămâne similară cu cea actuală”, scrie La Repubblica.

Epidemia se află în plină desfășurare, iar la sfârșitul anului, numărul victimelor ar ajunge la 70.000. E ceea ce s-ar putea întâmpla în Italia în faza a doua. Curbele nu au fost proiectate doar de Comitetul Tehnico Ştiinţific, care orientează alegerile guvernului și care prevede că, în cazul în care atenţia nu va fi la cote maxime, în jurul datei de 8 iunie s-ar putea verifica un nou vârf de contagieri.

De această dată, concluziile provin dintr-o cercetare universitară, la care colaborează ingineri de la universitățile Trento, Udine și de la Institutul Politehnic din Milano, împreună cu medicii spitalului San Matteo din Pavia, inclusiv Raffaele Bruno, specialistul în boli infecțioase care l-a tratat pe „pacientul unu”, Mattia, în vârstă de 38 de ani.

Studiul, plin de curbe și scenarii, este publicat în revista Nature Medicine. Giulia Giordano, inginer al Universității din Trento, este primul autor.

”Am proiectat cel puțin trei ipoteze diferite. Menținând măsuri restrictive drastice, epidemia s-ar putea încheia în una, sau două luni. Trecând la faza a doua fără tampoane și fără controlul contactelor, am putea ajunge la 70.000 de victime, numărul contagierilor ar rămâne susținut, la sfârșitul anului, epidemia ar continua să fie în curs de desfășurare, iar în 2021, vom avea alţi morţi.

Relaxând măsurile restrictive, dar păstrând atenția extrem de ridicată asupra noilor focare, prin teste efectuate rapid și pe scară largă, epidemia ar rămâne mai mult sau mai puțin la nivelul actual de contracție, cu o rată de replicare de 0,77, puțin mai mare decât astăzi și s-ar încheia până la sfârşitul anului, cu un număr total de victime între 30 și 35,000”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

seceta face ravagii

Seceta face ravagii în România: «Riscăm o criză alimentară ca cea din 1947, cunoscută ca foametea din ’47»

Italia, Biserica Catolică, nemulțumită de interdicția de reluare a slujbelor: ”Episcopii italieni nu pot accepta compromiterea exercitării libertății de cult”