in

Italia, Biserica Catolică, nemulțumită de interdicția de reluare a slujbelor: ”Episcopii italieni nu pot accepta compromiterea exercitării libertății de cult”

Episcopii italieni care negociau reluarea slujbelor în luna mai au fost respinși de un stat preocupat de curba epidemiologică. Sprijinită pe larg de clasa politică din Italia, mânia lor pare să slăbească guvernul, scrie AFP.

Duminică seară, șeful guvernului Giuseppe Conte a dezvăluit „faza a doua” de relaxare treptată cu începere de luni, 4 mai. Slujbele vor rămâne interzise, ​​dar înmormântarea poate fi extinsă la maximum cincisprezece persoane.

„Episcopii italieni nu pot accepta compromiterea exercitării libertății de cult. Ar trebui să fie clar pentru toată lumea că angajamentul de a sluji săracilor, atât de semnificativ în această situație de urgență, provine dintr-o credință care trebuie să se poată hrăni din sursele sale, în special din viața sacramentală”, afirmă Conferinţa Episcopală Italiană într-un comunicat oficial intitulat „Dezacordul episcopilor” faţă de conținutul Decretului pentre „Faza 2”.

Până acum, Biserica „a acceptat, cu suferință și cu un sentiment de responsabilitate, restricţiile guvernamentale decise pentru a face față situațiilor sanitare de urgență. O suspendare în timpul căruia s-a subliniat în mod explicit că – în momentul în care vor fi reduse restricţiile adoptate pentru a face față pandemiei – Biserica va cere să își poată relua acțiunea pastorală”, potrivit La Stampa.

Conferința Episcopală negociase săptămâni întregi cu ministrul de interne Luciana Lamorgese.

Dacă guvernul a planificat deschiderea în mai a fabricilor, magazinelor sau muzeelor, comitetul său științific a subliniat „riscurile” inevitabile legate de contactele strânse ale maselor, în special în timpul slujbelor prin sfânta împărtășanie.

O dezamăgire pentru mulți catolici care au fost deja nevoiți să trăiască acasă sărbătorile de Paște, cele mai importante momente ale anului pentru creștini.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Studii ale unor universități din Italia: ”Epidemia va mai dura un an şi va face 70.000 de victime”

Prato, supranumit ”Mica Chină” a Italiei, infecții mai puține decât orice altă provincie din regiunea Toscana.