in

Prato, supranumit ”Mica Chină” a Italiei, infecții mai puține decât orice altă provincie din regiunea Toscana.

Mulți au preconizat că orașul medival Prato, din apropiere de Florența, va fi prima localitate din Italia care să fie lovită de pandemie, în contextul în care are cea mai mare concentrație de rezidenți chinezi din Europa. Privind retroactiv, comunitatea chineză este acum considerată ca un ajutor în procesul de protejare a orașului de pandemie.

În loc să faciliteze extinderea pandemiei, comunitatea chineză a ajutat la protejarea orașului în fața pandemiei, prin adoptarea unor măsuri stricte de izolare, scrie Politico.eu.

Prato, unde aproximativ 10% dintre rezidenți sunt la origine chinezi, are doar 479 de cazuri de coronavirus – mai puțin decât orice altă provincie din regiunea Toscana.

Niciun singur membru al comunității chineze nu a fost testat pozitiv la coronavirus, potrivit oficialilor. La sfârșitul lunii ianuarie, cu câteva săptămâni înainte ca Italia să înregistreze primul caz, mulți chinezi din Prato au intrat în autoizolare, și-au închis afacerile și și-au ținut copiii în case.

Presiunea socială din partea comunității a asigurat o atenție sporită la igienă.
”Oamenii au fost foarte conștiincioși”, a spus Xu Qiulin, un rezistent vechi și șeful unei asociații cultarale din Prato. ”Toți au încercat să stea acasă cât mai mult posibil”, a adăugat acesta.

Autodisciplina chinezilor din Prato a ajutat la alertarea rezidenților italieni nativi cu privire la pericol, spun oficialii dând orașului un avantaj când a venit vorba de lupta cu virusul dezamorsând unele tensiuni etnice. ”Comunitatea chineză a dat un exemplu bun, creând un cerc virtuos”, a spus Matteo Biffoni, primarul orașului Prato.

”A fost înțeleasă gravitatea virusului, poate mai înainte decât în orice altă parte din Italia și, datorită exemplului lor, ne-am aliniat toți”, a adăugat edilul. Prato, supranumit ”Mica Chină” a Italiei, părea un veritabil călcâi al lui Ahile, în contextul în care se estima că 2.000 de persoane urmau să se întoarcă acasă după vacanțele din China.

Prato, faimos în Italia datorită producției textile, a început să atragă muncitori din Wenzhou, în anii ’90. În timp ce legal sunt aproximativ 30.000 de rezidenți chinezi în provincie, se estimează că imigranții ilegali sunt undeva la 50.000. Unul din 6 copii din Prato este de origine chineză.

Dacă inițial lucrau la companiile italiene în domeniul textil, antreprenorii chinezi și-au ridicat propriile ateliere, exportând sub sigla ”Made in Italy”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/disperare-la-hallstatt-cel-mai-pitoresc-sat-din-austria-noi-depindem-in-proportie-de-95-de-turistii-straini/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, Biserica Catolică, nemulțumită de interdicția de reluare a slujbelor: ”Episcopii italieni nu pot accepta compromiterea exercitării libertății de cult”

Venețienii sunt ”obosiți și supărați”. Apelul disperat al primarului: ”Gondolele trebuie să meargă!”