Menu
in

De mâine Super Green Pass obligatoriu la muncă pentru cei peste 50 de ani: ce riscă cei fără

Super Green Pass obligatoriu: De mâine, 15 februarie, în Italia va intra în vigoare obligativitatea Super Green Pass la locul de muncă pentru cei peste 50 de ani. Pentru cei care nu au acest certificat (care se obține numai cu vaccinuri sau cu trecerea prin boală), se prevede suspendarea de la muncă și salariu, cu amenzi care ajung la 1.500 de euro.

Super Green Pass obligatoriu de mâine

Vine 15 februarie: de mâine va începe oficial obligativitatea super green pass la locul de muncă pentru cei peste 50 de ani. Măsura, prevăzută de guvern în decretul din 5 ianuarie, merge paralel cu obligativitatea vaccinării împotriva Covid pentru aceeași grupă de vârstă.

Sancțiunile au fost deja aplicate începând de la 1 februarie – celebra amenda de 100 de euro pentru toți cei peste 50 de ani care nu s-au vaccinat, în ciuda obligației.

„Super Green Pass”, poliţia italiană a dat peste 1.000 de AMENZI într-o singură zi

Acum incep verificarile la locul de munca cu privire la cei peste 50 de ani care lucrează. Măsura are scopul, potrivit guvernului, de a „stimula„ în continuare vaccinarea în grupul cel mai expus riscului unei boli grave în cazul infectării cu Covid.

Începând de azi, în Italia a intrat în vigoare Super Green Pass: acces doar pentru vaccinați sau vindecați

Cum să obțineți Super Green Pass pentru a merge la muncă

Super Green Pass poate fi obținut doar în două moduri: vaccinare împotriva Covid sau recuperare după contractarea virusului.

Pe scurt, pentru toți lucrătorii este deja în vigoare obligația certificatului verde de bază (cea care poate fi obținută și cu test negativ), în timp ce din 15 februarie va exista o distincție în funcție de vârstă.

Între timp, atât pentru cei care au primit a treia doză de vaccin, cât și pentru cei care au făcut primele două și apoi au contractat Covid și s-au recuperat, durata devine nelimitată. Pentru a descărca Super Green Pass, intrați pe site-ul guvernului la aplicațiile Io și Immuni.

Planul lui Draghi: Super Green Pass obligatoriu pentru TOȚI lucrătorii, chiar și pentru munca de acasă

Ce riscă pe cei care nu au la serviciu Super Green Pass: amenzi și penalități

Odată cu intrarea în vigoare a obligației super green pass pentru cei peste 50 de ani la locul de muncă, se declanșează și amenzi și penalități. Procedura, așa cum este prevăzută de decretul din ianuarie, este aceeași urmată și pentru celelalte obligații de vaccinare împotriva Covid introduse până acum.

Trebuie prezentat Super Green Pass, dacă nu îl ai, este considerată zi de absență nejustificată. Se poate ajunge la suspendarea de la serviciu și în același timp de la salariu, dar în orice caz nu există risc de concediere, pentru că ai dreptul să menții raportul de muncă.

Cei care intră la locul de muncă fără Super Green Pass riscă și o amendă cuprinsă între 600 și 1.500 de euro (în timp ce pentru angajator este ceva mai mică). Dincolo de asta, desigur, pentru cei peste 50 de ani mai este și 100 de euro amendă dacă nu s-au vaccinat, scrie fanpage.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Exit mobile version