in

Tartufo vândut la o licitație în Italia cu o sumă record, ciuperca uriașă cântărește peste 1 kg

Un client necunoscut din Hong Kong a cumpărat o trufă cu peste 120.000 de euro. Ciuperca uriaşă, care cântăreşte puţin peste un kilogram a fost scoasă la licitaţie. Aşa s-a ajuns la acest preţ. În Italia, o sută de grame de trufe costă în jur de 375 de euro.

Aşa ceva n-au văzut nici măcar colecţionarii de trufe, ”tartufo” în italiană. Ciuperca pentru care s-a licitat din toate colţurile planetei cântăreşte 1005 grame şi a fost găsită în regiunea Piemonte, acolo unde se şi organizează la începutul toamnei licitaţia trufelor.

Anul acesta, valoarea ciupercilor vândute public a depăşit 400.000 de euro. Yong Zang este printre puţinii bucătari chinezi care au inclus această aromă unică în felurile pregătite în restaurantele sale aflate în celebrul ghid Michelin. Ciuperca pe care a cumpărat-o are doar 470 de grame.

„Nu voi vinde această trufă în restaurantele mele. O voi împărţi cu prietenii mei”, mărturiseşte acesta.

Trufa, ciuperca în formă de cartof care creşte în pământ, este ingredientul la care visează orice bucătar cu ştaif. Nu pot fi cultivate şi, de aceea, sunt şi foarte scumpe. Ca să descoperi această delicatesă e nevoie de o licenţă specială.

Oraşul italian Alba a ajuns la a 20-a ediţie a festivalului dedicat ciupercilor. Este şi în plin sezon de vânătoare a trufelor, care începe pe 21 septembrie şi se încheie pe 31 ianuarie.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Semnal de alarmă! Tot mai mulţi copii care au părinţii în străinătate sunt diagnosticați cu diabet

Klaus Iohannis a explicat de ce este important ca românii să meargă la vot pe 24 noiembrie