in

Semnal de alarmă! Tot mai mulţi copii care au părinţii în străinătate sunt diagnosticați cu diabet

Semnal de alarmă tras de medicii, care au descoperit, cu stupoare, că tot mai mulţi dintre copiii care au părinţii plecaţi la muncă în străinătate sunt diagnosticați cu diabet. Unii dintre specialişti sunt de părere că, pe lângă alimentaţie, suferinţa provocată de distanţa mare de mamă şi de tată, ar putea declanşa această boală gravă.

Un bărbat din Dorohoi, judeţul Botoşani, îşi creşte singur fiică de 16 ani, după ce soţia lui a decis să plece la muncă în Italia, iar ulterior au divorţat. Acum o lună şi jumătate, fata a început să se simtă rău – deşi până atunci nu avuse nicio problemă de sănătate.

Adolescenta a ajuns în comă la spital, iar doctorii i-au spus că suferă de diabet.

Tatăl fetei: Nu s-a ştiut nimic de diabet. A ajuns în comă de la Botoşani, nu ştiam ce are.

Reporter: I s-a făcut rău brusc, s-a supărat?

Tată: Mai mult de la stres. Lipsa mamei.

Medicii spun că, în ultima vreme, se confruntă cu tot mai multe astfel de cazuri.

Potrivit specialiştilor organismul nu reuşeşte să menţină în limite normale valorile glicemiilor. Astfel se poate ajunge la apariţia diabetului zaharat. Pe lângă stresul emoţional în cazul copiilor care au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi alimentaţia pe care o primesc contribuie la declanşarea diabetului. Unii dintre cei în grijă cărora rămân minorii, nu sunt atât de stricţi atunci când – de pildă – le oferă dulciuri.

“Diabetul de tip 2 poate apărea pe un fond genetic şi la un organsim la care stilul de viaţă nu mai este unul sănătos, pe un aport caloric foarte mare. În zilele noastre, găsim produse foarte multe bogate în zahăr”, a precizat pentru Știrile ProTV Adrian Cureniuc, medic specialist diabet și nutriție.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în România,peste 3.400 de copii suferă de diabet.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Caravate, român mort la doar 19 ani în accident rutier, era portar la echipa de fotbal locală

Tartufo vândut la o licitație în Italia cu o sumă record, ciuperca uriașă cântărește peste 1 kg