in

Sute de copii români se întorc din străinătate în școlile din țară.” Este pentru prima dată când constatăm că revin în număr aşa de mare.”

După exodul masiv de anii trecuţi, când mii de familii au plecat, cu tot cu copii, la muncă în străinătate, lucrurile par să se schimbe. Potrivit Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, numărul elevilor care au fost plecaţi şi care au cerut reînscrierea în unităţile şcolare din judeţ creşte de la an la an.

În anul şcolar 2019 – 2020, un număr de 241 de elevi s-au întors acasă din străinătate, unde erau plecaţi cu părinţii, cei mai mulţi, din Italia, Spania şi Germania, scrie Adevărul.   

„Pentru 104 dintre ei, am realizat deja atestatele de echivalare. Pentru mine, este o mare bucurie să constat că se întorc acasă copiii noştri. Este pentru prima dată când constatăm că revin în număr aşa de mare. Pentru noi, pentru ţară, este un semnal pozitiv”, a precizat inspectorul general şcolar al ISJ Dâmboviţa Cristina Stroe.  

Un exemplu concret este şcoala din Sperieţeni, care a fost salvată de la desfiinţare de copiii veniţi din străinătate împreună cu părinţii lor.  

„Spre norocul nostru mulţi părinţi din Sperieţeni au venit cu copiii din Spania şi astfel sau format clasele. Erau plecaţi cu familiile la muncă. Dacă, printr-o întâmplare nefericită, la anul se va desfiinţa şcoala din Sperieţeni, eu sunt pregătit să îi aduc pe copii la şcoala din centru”, a spus primarul comunei Gura Şuţii, Constantin Dinu, de care aparţine satul.  

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Durere de neimaginat pentru o româncă din Veneţia. Fiul ei de 27 de ani a murit în Italia, după ce medicii români…

Ramona Bădescu a născut în secret la o clinică din Roma.„Am avut o sarcină ușoară, m-am mișcat foarte mult, dar m-am și odihnit”